Johann Zarco (Kalex), noul campion mondial la clasa Moto2

Pilotul francez Johann Zarco (Kalex) a devenit vineri campion mondial la clasa Moto2, în urma forfaitului principalului său contracandidat, spaniolul Esteve Rabat, înaintea Marelui Premiu al Japoniei, programat duminică pe circuitul de la Motegi, informează AFP.me_4gn_5983.gallery_full_top_lg

Zarco, în vârstă de 25 ani, devine astfel primul francez care reușește această performanță după Olivier Jacque, câștigător al titlului mondial la categoria interimară în 2000, tot în Japonia.

Ultimul reprezentant al Franței care a obținut titlul de campion al lumii la motociclism viteză a fost Mike Di Meglio, în 2008, la clasa 125 cmc (actuala Moto3).

Campionul mondial en titre la Moto2, spaniolul Esteve Rabat, și-a fracturat brațul stâng în cursul unui antrenament efectuat săptămâna trecută în Spania. Venit în Japonia „extrem de încrezător în capacitatea sa de a participa la Marele Premiu”, Rabat a fost nevoit să renunțe după câteva tururi de încercare pe circuitul de la Motegi, efectuate vineri, durerile pe care le-a resimțit la brațul fracturat fiind prea puternice.

Pilotul iberic era singurul care îl mai putea amenința pe Zarco, liderul clasamentului cu 6 victorii în 14 curse disputate în acest sezon, diferența dintre cei doi fiind acum de 78 puncte, prea mare pentru a mai putea fi recuperată de Rabat în ultimele trei curse ale sezonului, care vor avea loc în Australia (18 octombrie), Malaezia (25 octombrie) și Spania (8 noiembrie).

Sursa: www.agerpres.ro

Adauga un comentariu

*