Turism de aventură în România

Cine spune că trebuie să mergi până la capătul lumii ca să experimentezi o porţie zdravănă de adrenalină?! Dacă adori sporturile extreme şi vacanţele atipice, poţi încerca lucruri speciale chiar la noi în ţară, căci turismul de aventură s-a dezvoltat considerabil.

O noapte în peşteră
Potrivit romanialibera.ro, doi fosti militari din trupele speciale ţin cursuri speciale de supravieţuire în munţi, în judeţul Bihor. Mai precis, în satul Topul de Criş, Adrian Iuhaş şi Radu Tănase au decis sa se asocieze, sa-si faca o firma care ofera turistilor 24 de sporturi extreme, cu ghizi si instructori pentru fiecare segment. Una dintre ofertele speciale este o noapte în peşteră, în condiţii de 0 stele. Mai precis, se înnoptează într-o grotă, unde turiştii îşi confecţionează singuri paturile din crengi şi frunze şi se încălzesc la foc.
Foto: Wikipedia

O noapte în peşteră Potrivit romanialibera.ro, doi fosti militari din trupele speciale ţin cursuri speciale de supravieţuire în munţi, în judeţul Bihor. Mai precis, în satul Topul de Criş, Adrian Iuhaş şi Radu Tănase au decis sa se asocieze, sa-si faca o firma care ofera turistilor 24 de sporturi extreme, cu ghizi si instructori pentru fiecare segment. Una dintre ofertele speciale este o noapte în peşteră, în condiţii de 0 stele. Mai precis, se înnoptează într-o grotă, unde turiştii îşi confecţionează singuri paturile din crengi şi frunze şi se încălzesc la foc.

Călare prin Munţii Rodnei
Herghelia din Beclean, ce aparţine de Ocolul Silvic din Bistriţa, pune la dispoziţia turiştilor cai din rasa semigreu românesc, consideraţi cei mai buni pentru drumurile de munte. Se organizează plimbări prin Parcul Naţional Rodna, unul dintre punctele de popas fiind Poiana Narciselor, poate cel mai spectaculos loc din România pe care îl poţi vizita în luna mai.
Foto: OLX

Călare prin Munţii Rodnei Herghelia din Beclean, ce aparţine de Ocolul Silvic din Bistriţa, pune la dispoziţia turiştilor cai din rasa semigreu românesc, consideraţi cei mai buni pentru drumurile de munte. Se organizează plimbări prin Parcul Naţional Rodna, unul dintre punctele de popas fiind Poiana Narciselor, poate cel mai spectaculos loc din România pe care îl poţi vizita în luna mai. Foto: OLX

 

Rafting şi canioning, în Valea Jiului
Defileul Jiului reprezintă unul dintre cele mai căutate locuri din România pentru practicarea raftingului, un sport extrem, de echipă, care începe să strângă din ce în ce mai mulţi adepţi în ţara noastră. Cu un traseu în lungime de 35 de kilometri, pe care se află nu mai puţin de 80 de cascade în care viteza apei poate ajunge şi la 40 de kilometri la oră, Sezonul de rafting pe Defileul Jiului se deschide, de regulă, în luna aprilie şi se poate dura până în prima parte a lunii octombrie, dacă temperaturile de afară se menţin plăcute pentru turişti. Foto: trilulilu.ro

Rafting şi canyoning, în Valea Jiului Defileul Jiului reprezintă unul dintre cele mai căutate locuri din România pentru practicarea raftingului, un sport extrem, de echipă, care începe să strângă din ce în ce mai mulţi adepţi în ţara noastră. Cu un traseu în lungime de 35 de kilometri, pe care se află nu mai puţin de 80 de cascade în care viteza apei poate ajunge şi la 40 de kilometri la oră, Sezonul de rafting pe Defileul Jiului se deschide, de regulă, în luna aprilie şi se poate dura până în prima parte a lunii octombrie, dacă temperaturile de afară se menţin plăcute pentru turişti.

Tehnici de supravieţuire în Carpaţi 
Potrivit stirileprotv.ro, o agenţie de turism din Vrancea, înfiinţată de Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice, le oferă turiştilor pachete inedite în pădurile din zonă. Turiştii sunt însoţiţi de ghizi autorizaţi şi pot merge să urmărească urşii, să înveţe tehnici de supravieţuire în Carpaţii Sălbatici sau să petreacă nopţile la stânile din Munţii Vrancei. Preţul unui sejur de 7 zile ajunge până la 500 de euro.
Foto: dracul.ro

Tehnici de supravieţuire în Carpaţi Potrivit stirileprotv.ro, o agenţie de turism din Vrancea, înfiinţată de Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice, le oferă turiştilor pachete inedite în pădurile din zonă. Turiştii sunt însoţiţi de ghizi autorizaţi şi pot merge să urmărească urşii, să înveţe tehnici de supravieţuire în Carpaţii Sălbatici sau să petreacă nopţile la stânile din Munţii Vrancei. Preţul unui sejur de 7 zile ajunge până la 500 de euro. Foto: dracul.ro

Excursii printre epavele de pe fundul mării
Dacă ai urmărit cu mare interes documentarele lui Jacques-Yves Cousteau, cu siguranţă vei fi atras de oferta unei firme romano-olandeză din Constanţa (Aquarius Dive Center) care organizează excursii subacvatice, la epave. Una dintre atracţii este epava unui fost submarin sovietic. Nu se pot duce în excursii subacvatice oamenii care suferă de inimă, de astm sau de plămâni.
Foto: radioconstanta.ro

Excursii printre epavele de pe fundul mării Dacă ai urmărit cu mare interes documentarele lui Jacques-Yves Cousteau, cu siguranţă vei fi atras de oferta unei firme romano-olandeză din Constanţa (Aquarius Dive Center) care organizează excursii subacvatice, la epave. Una dintre atracţii este epava unui fost submarin sovietic. Nu se pot duce în excursii subacvatice oamenii care suferă de inimă, de astm sau de plămâni. Foto: radioconstanta.ro

 

Sursa: http://www.one.ro/

 

 

Adauga un comentariu

*