Remedii pentru ficat și rinichi din fructe

Ficatul are un rol important în echilibrul metabolismului, deoarece sintetizează colesterolul, fosfolipidele, lipidele și lipoproteinele, participă la metabolismul glucidelor și proteinelor și ajută la sinteza unor elemente din sânge, cum sunt globulinele, albuminele și antitrombina.

Așadar, este foarte important ca ficatul să aibă o bună funcționare, mai exact să elimine corect toxinele din organism. Înainte de asta este bine să știi că ficatul este singurul organ al omului care se reface, dar are nevoie de multă odihnă și repaus, precum și de o alimentație echilibrată.

Pentru a menține sănătatea ficatului și a rinichilor, elimină pe cât posibil din dietă grăsimile și alimentele grase și fă loc fructelor! Iată, așadar, care sunt cele mai bune fructe pentru ficat și rinichi!

hyjPepene verde

Pepenele verde este un fruct delicios și răcoritor, mai ales că poate fi consumat în diferite moduri și la orice oră a zilei, la prânz sau la cină: sub formă de sucuri naturale, ca atare sau în salate alături de spanac, brânză proaspătă, nuci și mentă, adică un adevărat festin.

Pentru că pepenele este format din peste 90% apă, consumul lui este extrem de benefic în procesul de curățare al rinichilor și stimulează funcția hepatică, datorită proprietăților sale diuretice și purifiante.

afine-minuniAfine

Sucul natural de afine este unul dintre cele mai bune tratamente posibile pentru curățarea vezicii urinare și a rinichilor, precum și pentru optimizarea funcționării ficatului.

De asemenea, trebuie menționat că afinele sunt cei mai buni antioxidanți ai naturii, în timp ce consumul lor ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Nu în ultimul rând, afinele au capacitatea de a preveni atașarea bacteriilor de vezica urinară și protejează, astfel, sănătatea sistemului gastro-intestinal.

lamaieLămâia

Lămâia este cu siguranță unul dintre cele mai bune medicamente naturale. Așadar, unul dintre cele mai bune remedii pentru curățarea ficatului este să consumi apă cu lămâie.

Un pahar de apă călduță cu lămâie consumat în fiecare dimineață, pe stomacul gol, elimină toxinele din ficat, stimulează metabolismul și ajută digestia, evitându-se, astfel, constipația.

mereMerele

Fie că sunt roșii sau verzi, îți recomandăm să consumi în fiecare dimineață, la micul dejun, câte un măr (neapărat cu coajă) și vei beneficia de multiplelele sale avantaje: elimină colesterolul rău, reglează nivelul trigliceridelor din organism, curăță ficatul și stimulează rinichii.

cireseCireșele

Infecţiile urinare dar şi alte probleme de sănătate se pot ameliora dacă urmezi cure prelungite cu un remediu luat din natură: cozile de cireşe. Fitoterapeuţii recomandă ceaiurile din cozi de cireşe pentru efectele sale diuretice, ajutând astfel în tratarea mai multor boli.

Cozile de cireșe sunt printre cele mai eficiente diuretice naturale: conţin săruri de potasiu, flavonoizi (substanţe cu efect antioxidant) şi taninuri. În aceste condiţii putem spune că rinichii sunt „răsfăţaţii“ ceaiului din cozi de cireşe, pentru că ei beneficiază din plin de efectele lor diuretice, antiinflamatoare şi antioxidante.

 

Sursa: http://www.stiripesurse.ro/

Adauga un comentariu

*