Trucuri geniale pentru a face curățenie rapid

rear view of woman with yellow gloves in kitchen doing houseworkNu ai la dispoziíe timpul necesar pentru a face curat, însă vrei să faci curat repede şi nu mai ştii cum să faci faţă? Încearcă câteva trucuri geniale pentru o curăţenie generală rapidă ce iți vor fi de folos mereu.

Curăţă grătarul cu ceapă
Grătarul e plin de arsură după o vară în care l-ai folosit intensiv? Nu vrei să freci la barele metalice cu detergentul tău până transpiri toată?
Cel mai bun remediu pentru grăsime arsă este o jumătate de ceapă, pe care o pui pe grătar şi o freci bine.
Aroma va rămâne şi ea, dacă vrei, pentru următorul grătar.

Curăţă rapid blenderul
Blenderul e plin de bucăţele mici de legume şi fructe după ce ai făcut smoothie-uri pentru toţi invitaţii?
Cea mai rapidp metodă de a-l curăţa este să pui un strop de detergent lichid în el, umple până la jumătate cu apă şi porneşte-l la viteză medie pentru 2 minute. Clăteşte-l bine şi gata.

Curăţă voma de pe covor cu aspiratorul
Copilul, soţul sau căţelul au vomitat pe covor şi nu ştii cum să cureţi aşa mizerie scârboasă? Fă o apstă din bicarbonat de sodiu şi pune peste locul respectiv. Lasă peste noapte să acţioneze şi trage cu aspiratorul a doua zi.

Adună cioburi fără să te tai
Ai spart un pahar sau o vază şi ţi-e frică să nu te tai în cioburile mici?
Nimic mai simplu. Ia o felie de pâine şi presează bine epste locul în care au căzut cioburile, apoi poţi mătura liniştită.

Curăţă rapid ventilatorul de la lustră
Ai lustră cu ventilator şi nu ştii cum să nu umpli casa de praf când îl cureţi? Nimic mai simplu. Pune o faţă de pernă pufoasă peste fiecare paletă, ca şi cum ai îmbrăca-o şi şterge uşor. Astfel, praful rămâne în cârpă şi nu cade pe jos sau pe mobilă.

Curăţă salteaua cu vodka
Pune vodkă într-un spray sau sticlă cu atomizor şi pulverizează din abundenţă peste saltea. Lasă să se usuce la aer curat şi alcoolul curat va distruge toate bacteriile care cauzează mirosul de mobilă veche.

Sursa: www.unica.ro

Adauga un comentariu

*