4 Uleiuri naturale cu proprietati de protectie contra razelor UV

Uleiul din germeni de grau este ieftin, nu are miros. Are un continut bogat de vitamina E si antioxidanti care regenereaza pielea si repara deteriorarea celulara. Este cunoscut in primul rand ca o sursa foarte buna de vitamina E, care are multiple beneficii pentru piele. Vitamina E este un antioxidant puternic, care ajuta si previne sau chiar vindeca efectele daunatoare ale razelor UV. De asemenea, are un factor de protectie mult mai mic in comparatie cu cele doua uleiuri mentionate mai sus. Uleiul de germeni de grau are un factor de protectie de 20.
Uleiul de cocos
Ieftin, usor de gasit si frumos mirositor, uleiul din nuca de cocos este un produs clasic si traditional de ingrijire a pielii in zonele tropicale din intreaga lume.
Uleiul din seminte de morcov
Acest ulei consistent este unul dintre cele mai bune uleiuri oferite de natura pentru protectia solara, oferind un nivel de protectie echivalent cu cel oferit de cremele din comert. Uleiul din seminte de morcov este foarte concentrat si trebuie diluat intr-un ulei purtator (precum cel de masline, de sâmburi de caise sau de susan). Uleiul de seminte de morcovi este bogat in caroten si in vitamina A. Acest ulei este adesea folosit in tratarea eczemelor si poate fi de mare ajutor in cazul problemelor pielii legate de inaintarea in varsta, cum ar fi ridurile sau petele de la ficat. Totul se datoreaza calitatilor sale antioxidante si hidratante intense. Acesta este unul dintre cele mai eficiente uleiuri naturale pentru protectia solara.
Uleiul de zmeura rosie
Previne îmbătrânirea prematură a pielii, este regenerator şi reparator. Posedă proprietăţi antiinflamatoare şi cicatrizante. Reputat antioxidant şi protector celular în compoziţiile pentru protecţia pielii înainte de expunerea la soare. Ofera o protectie de nivel foarte inalt, fiind estimat la un SPF de 30-50. Nu numai ca acest ulei are un factor de protectie mare, dar poate fi folosit si in scopuri cosmetice pentru diverse produse de ingrijire a pielii.
Uleiul de migdale
Migdalele conţin importante surse de vitamine, în special vitamina E, minerale (magneziu, potasiu, zinc şi fier) şi fibre. Uleiul de migdale hidratează în profunzime, hrăneşte şi curăţă pielea, datorită acidului linoleic şi acizilor graşi pe care îi conţine. Când vine vorba de pielea ta, uleiul de migdale face adevărate minuni.

 

sursa: http://viataverdeviu.ro

Adauga un comentariu

*