Yoga – beneficiile asupra sanatatii noastre

1-yogaYoga este una din cele 6 școli traditionale ale hinduismului, bazata pe meditatie ca o cale spre auto-cunoastere si eliberare. Cu totii stim si am auzit de yoga, dar multi dintre noi nu stiu ca practicarea va poate relaxa, va poate ajuta sa va mentineti in forma si poate vindeca numeroase afectiuni medicale.

Cuvantul ,,yoga” vine din limba sanscrita, limba veche din India si inseamna unuine. Din cauza acestui inteles al cuvantului se crede ca acesta reprezinta unuinea dintre corp,suflet si minte.

Yoga are 8 ramuri: yama,niyama,asana,pranayama,pratyahara, dharana, dhyana si samadhi. Doar ramura asana reprezinta cel mai bine cu ceea ce defineste yoga. Celelalte ramuri ce concentreaza mai mult pe starea de bine pe plan mental,mai putin pe exercitiile fizice.

Cercetarile arata ca practicarea de yoga imbunatateste calitatea vietii, reduce stresul, anxietatea, insomnia, depresia si durerea de spate. De asemenea, s-a aratat ca yoga scade valorile ritmului cardiac si ale tensiunii arteriale si imbunatateste conditia fizica, puterea si flexibilitatea.

Yoga este un exercitiu de streching al muschilor. Practicate in mod constant, acesta va ajuta sa va miscati mai bine si sa va simtiti mai putin obosit sau incordat. Indiferent de nivelul atins in yoga, probabil ca odata ce ati inceput, veti incepe sa simtiti beneficiile foarte curand.

Atunci cand sunteti mai flexibil si mai puternic, se imbunatateste si postura corpului. Cele mai multe pozitii de stat in picioare sau asezat cresc forta fizica a muschilor, acestia fiind implicati in mentinerea posturii corecte a corpului.

Va puteti simti mult mai putin stresat si mai relaxat dupa yoga. Unele stiluri de yoga folosesc tehnicile de meditatie ce induc starea de calm. Concentrarea pe respiratie in timp ce practicati yoga poate aduce aceleasi beneficii.

Buna dispozitie este de asemenea un beneficiu al practicarii yoga, deoarece relaxarea si meditatia promovate prin yoga poate afecta oamenii la nivel emotional, permitandu-le sa se simta mai bine in propria piele promovand astfel o buna dispozitie si o stare de bine.

Exista mai multe tipuri de a practica yoga, asadar alegeti tipul care se poriveste cel mai bine stilului dumneavoastra. Daca sunteti incepator, alegeti o grupa de incepatori si pe urma treceti la avansati unde meditatia apeleaza la nivelele mai profunde.

Este absolut uimitor cum yoga poate ajuta organismul sa se transforme, lucru dovedit de multe celebritati printre care si Madonna. Deoarece obicetivul principal al ritualurilor de yoga este imbunatatirea starii de sanatate trebuie sa incercat acest lucru. Exista multe beneficii pentru sanatate ce ies in evidenta daca practicati yoga.

Adauga un comentariu

*