Avantajele folosirii periuței de dinți electrice

646x404Din ce în ce mai mulți medici stomatologici recomandă folosirea periuței de dinți electrice în detrimentul celei manuale, în special datorită faptului că aceasta pătrunde în locuri complet inaccesibile periuțelor obișnuite.

Iată de ce este recomandat să renunți la periuța de dinți manuală și să o înlocuiești cu una electrică!

Folosirea incorectă a periuțelor normale poate provoca diferite afecțiuni:

– retragerea gingiei  are loc atunci când, în loc să periem dinţii de la rădăcină spre vârf, cei îi mai mulţi dintre noi procedăm exact invers sau îi periem prin „clasica” mişcare orizontală. Prin retragerea gingiei de pe dinte, rămâne expusă dentina, o suprafaţă cu terminaţii nervoase sensibile la alimentele calde, reci, dulci sau acide. Şi aşa poate apărea durerea;

– deteriorarea smalţului poate apărea la persoanele care efectuează un periaj în care îşi  pun toată forţa, plecând de la premisa falsă că aşa se curăţă bine dinţii;

– apariţia tartrului şi a gingivitei întrucât nu se îndepărtează placa bacteriană;

Însă, toate aceste neplăceri pot fi evitate prin adoptarea unei soluţii foarte simple: utilizarea periuţei de dinţi electrice. Face singură tot ceea ce medicul stomatolog îşi doreşte de la noi şi poate fi folosită uşor de către copii şi de către persoane cu deficienţe motorii.

În plus, important de reţinut este faptul că există periuţe electrice de dinţi care:

– produc unde sonice ce contribuie la îndepărtarea plăcii bacteriene;

– pot executa periajul în trei moduri: puternic, sensibil şi masaj;

– au un cronometru datorită căruia se poate respecta periajul de 2 minute recomandat de stomatologi;

– pot fi însoţite de un sterilizator cu tehnologie UV (ultra-violete) care duce la distrugerea a 99,9% dintre bacteriile care se pot dezvolta pe periuţa de dinţi.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*