Pompierii bacauani, la datorie

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în oraşul Buhuşi, pe strada Libertăţii, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la magazia aparţinând unei societăți comerciale din județul Iaşi şi casa de tip P+1 a unui bărbat în vârstă de 51 ani. Casa de locuit avea pereţii din BCA, acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă. Incendiul s-a propagat de la magazie la casa de locuit. Incendiul a fost lichidat la ora 20:28, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Buhuşi. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii închise, au ars aproximativ 40 mp magazie din lemn şi circa 150 mp casă tip P+1.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitat să intervină în municipiul Bacău, pe strada 22 Decembrie, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară, parcată, înmatriculată în județul Bacău. Incendiul a afectat și două autoturisme parcate în apropiere, ce au suferit avarii minore. In urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii închise, a ars autoutilitara în proporţie de 90%.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o ghenă de colectare a deşeurilor menajere, în municipiul Bacău, strada Nicu Enea. În urma incendiului, ce a avut drept cauză utilizarea focului în spaţii închise, au ars deşeuri menajere.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti s-a deplasat în comuna Buciumi, sat Conţi, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Buciumi.În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, au ars deşeuri de pe circa 20 mp teren.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 30.06.2015, ora 07.00 –01.07.2015, ora 07.00, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 16 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: SMURD Bacău – 4 intervenții în municipiul Bacău și câte o intervenție în comunele Parincea și Faraoani; SMURD Sascut – câte o intervenție în comunele Pânceşti și Corbasca; SMURD Onești – 2 intervenții în municipiul Onești, o intervenție în orașul Slănic Moldova și o intervenție în comuna Mănăstirea Caşin; SMURD Moinești – o intervenție în municipiul Moinești o intervenție în comuna Balcani; SMURD Comănești –  o intervenție în orașul Dărmăneşti și o intervenție în comuna Brusturoasa.

Adauga un comentariu

*