Magneziul – o minerala esentiale pentru organism

magneziu-multe-produseAtunci cand ne practicam analizele este important sa determinam magneziul din sange, iar valorile prea mari sau prea mici pot indica, uneori, nu doar carente alimentare, ci si boli asociate. Acest element chimic ajuta la mentinerea echilibrul organismului uman.

Magneziul este indispensabil corpului uman pentru ca intervine in reactii fiziologice vitale. Este vorba de metabolismul glucidelor, al lipidelor si proteinelor, dar si in excitabilitatea neuromusculara. Corpul uman la adulti contine aproximativ 25g de magneziu. Peste jumatate din acesta se gaseste in oase, un sfert in muschi, iar restul se duce spre inima, ficat, rinichi, tub digestiv si plasma. Corpul necesita in fiecare zi 5mg de magneziu pentru fiecare kilogram.

Printre cele mai bun surse de magneziu intalnim:

Alge marine
Nu este un aliment cu care ne intalnim sau il consumam frecvent, tocmai de aceea trebuind sa-i acordam mai multa atentie, caci o portie ne ofera 780mg de magneziu, reperzentand o cantitate de magneziu mai mare decat oricare alt aliment am alege sa consumam. Poti sa le adaugi in supe, in loc de carne rosie, sau sa le cumperi sub forma de suplimente-pudra, de la magazinele naturiste.

Germeni de grau
Germenii de grau sunt mult mai usor de asociat cu diferite alimete cum ar fi: salatele, supele si sucurile de fructe si legume. O portie ne ofera 440 mg de magneziu, reprezentand aproximativ necesarul pentru o intreaga zi.

Stridiile
Stridiile sunt o sursa de magneziu excelenta, acestea ofera 76mg de magneziu pe portie, fie ca sunt crude sau gatite.

Spanacul
Spanacul este un aliment care il putem avea la indemana si poate fi combinat cu oua, folosit in supe, tocana, dar consumat si crud, ca salata, avand 88 mg de magneziu pe portie.

Migdalele
O sursa foarte buna din aceasta minerala sunt si migdalele, care ne ajuta sa calmam starile de stres si agitatie, continand magneziu circa 135mg pe portie.

Cacao
O cana de cacao are in jur de 420 mg de magneziu, asa ca te ajuta foarte mult atunci cand esti agitat si stresat, facand din aceasta gustare un desert perfect sanatos.

 

Adauga un comentariu

*