_Avalansa de evenimente rutiere

Poliția Oraș Comănești a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul pe strada Republicii, din oraș, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu victime omeneşti. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul subunităţii care a constatat că un bărbat de 71 ani, din localitate, în timp conducea autoturismul, pe str. Republicii din oraș, ajuns la o trecere de pietoni semnalizata si marcata corespunzător, a surprins si accidentat un minorul, de 11 ani.  După producerea evenimentului conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului deplasand masina pe un drum lăturalnic, iar in timpul primelor cercetari cond. auto a revenit la locul accidentului participand la CFL. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a minorului, care a fost transportat la Spitalul Comăneşti si a fost diagnosticat: traumatism inchis craniocerebral parietal stang cu plagă contuză parietala stângă, traumatism închis hemitorace drept, plăgi superficiale escoriate membre inferioare, dupa care a fost transportat la Spitalul municipal Bacau pentru alte investigatii amanuntite. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuniunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fapte prev.şi ped.de art.196 al. 2 şi 338 al.1din C.P., urmând a se propune legală prin Parchet.

Pe DN 11A, la km 22 +800m, în afara localitatii Cotofanesti, s-a produs un accident de circulatie in timp ce un bărbat de 59 ani, conducea un autoturism  dinspre Onesti spre Adjud. Acesta a accidentat un minor de 15 ani, din Cotofanesti, care, fara sa se asigure, s-a angajat in traversare in fuga a părții carosabile, prin spatele unei carute care circula din sens opus. In urma evenimentului rutier a rezultat vatamarea corporala a minorului care a fost transportat la Spitalul Municipal Onesti, unde i s-a stabilit diagnosticul T.C.C. acut, fracturi costale, fractură gleznă stîngă, fractură humerus stîng fractură cot drept, comă grad III. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatele fiind negativ si i s-au recoltat probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Pietonul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. I-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza s-a intocmit dosar penal conform art. 196 C.P. ce urmeaza a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Onesti cu propuneri legale.

Poliția Municipiului Moinești a fost sesizată prin SNUAU-112, despre faptul că pe DC-180 A din satul Bolatau, comuna Zemes, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.  La faţa locului s-au deplasat lucrătorii Postului de Poliţie Zemeş, care în urma verificărilor efectuate au stabilit că în timp ce un tânăr de 28 ani, din  Bolătău, conducea autoturismul pe DC-180 A , pe direcţia de deplasare Bolătău – Zemeş, a intrat în coliziune cu ansamblul format dintr-un autotractorul şi semiremorca, care circula regulamentar din sens opus condus de către un bărbat din Dărmănești, acesta anunțând și evenimentul la SNAU 112.  În urma impactului nu au rezultat victime omeneşti, doar avarii la cele două autovehicule. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conductărilul autotrenului, iar pentru conducătorul autoturismului a rezultat o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost  condus la Spitalul Mun. de Urgenţă Moineşti, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de recoltare mostre biologice de sânge, faptă prev. şi ped. de art. 337 din C. pen., urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri procedurale.

Pe Calea Republicii din Bacău, in timp ce un tânăr de 34 ani din Bacau, conducea autoturismul, ajungand la intersectia cu stradaAeroportului, a oprit la trecerea pentru pietoni pentru a acorda prioritate de trecere la pietoni, timp in care prin spatele autoturismului s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis o femeie de 57 ani din. Bacau  care din neatentie s-a atins de bara de protectie spate cazand pe partea carosabila. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l, alcool pur in aerul expirat, iar victima accidentului nu a putut fi testata datorita starii de sanatate. Atat cond auto cat si victimei le-au fost recoltate si probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. În urma examinarii medicale victimei i s-a stabilit diagnosticul hematom epicranian, fara leziuni osoase, neramanand internata.  In cauza s-a intocmit dosar penal efectuîndu-se cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, fapta prev si ped de art. 196 C.P.

Lucrătorii Postului de Poliţie Pîrjol au fost sesizaţi de către un bărbat de 60 ani din Balcani, despre faptul că pe DJ-156 din satul Pîrjol, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu rănirea uşoară a unei persoane.  La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti şi lucrătorii Postului de Poliţie Pîrjol care în urma cercetărilor efectuate, au constatat ca bărbatul de 60 ani, în timp ce conducea autoturismul proprietate, pe irecţia de deplasare Pîrjol-Balcani a surprins şi accidentat uşor o minoră de 17 ani care se deplasa cu bicicleta pe partea dreaptă în acelaşi sens de mers. În urma impactului, a rezultat rănirea minorei care s-a prezentat la Spitalul Mun. de Urgenţă Moineşti, unde a fost diagnosticat cu – policontuzionată prin accident rutier, fără a necesita internarea. Ambilor conducători le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei după ce anterior au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că, conducătorul nu  autoturismului are dreptul de a conduce avand permisul suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 196 şi 335 din Codul Penal, urmând ca la definitivarea cercetărilor dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri de arestare preventiva.

Adauga un comentariu

*