Masuri luate de jandarmi cu prilejul sărbătoririi Rusaliilor  

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura măsurile specifice de ordine, siguranţă publică şi protecţie a participanţilor pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor. 

În perioada 22 – 25 mai 2015 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică premergător şi pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor în localitatea Ghimeş – Făget judeţul Bacău.Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor pe timpul desfăşurării activităţilor religioase, comemorative şi turistice vor fi asigurate independent şi în cooperare cu alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Jandarmii din cadrul dispozitivelor vor asigura buna desfăşurare a manifestărilor ocazionate de acest eveniment, prevenirea şi combaterea unor acte şi fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul şi după terminarea acestor manifestări, identificarea şi descurajarea acţiunilor de tip infracţional, a producerii de fapte antisociale.

Cu ocazia desfăşurării acestui eveniment, JANDARMERIA recomandă participanţilor 

  1. a) Activităţile stabilite trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, fără a stânjeni folosirea normală a drumului public şi fără a pune în pericol ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică şi privată.
  2. b) Sunt interzise actele de încălcare a ordinii, siguranţei sau moralităţii publice, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, punerea în pericol a sănătăţii acestora, incitarea la violenţă publică şi la manifestări obscene, contrare bunelor moravuri.
  3. c) Să respecte recomandările forţelor de ordine (jandarmi, poliţişti) şi să le solicite sprijinul în momentul apariţiei unor situaţii neprevăzute sau care necesită intervenţia acestora.
  4. d) Să nu aibă asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.
  5. e) Să nu desfăşoare acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a acestor manifestări cultural – religioase şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau mijloace audio – vizuale.
  6. f) Să nu participe la evenimente în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri.
  7. g) Să acorde o atenţie deosebită modului de asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje) precum şi a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile).
  8. h) Să nu lase copiii nesupravegheaţi .
  9. i) Să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate şi să nu lase bunuri de orice fel în interiorul acestora.
  10. Compartiment informare şi relaţii publice 

Adauga un comentariu

*