Infractiuni la regimul circulatiei

Pe D.N. 2-E85, la km. 259, in localitatea Racaciuni, fost depistat un bărbat de 41 de ani, din municipiul Braila, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în județul Brăila, avand dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere, fapta prev si ped de art. 335 alin. 2 din Codul Penal.

O patrulă de poliție rutieră a identificat pe pe D.J. 207D, in localitatea Prajesti, un bărbat  de 57 de ani din Prajesti,in timp ce conducea autoturismul avand o imbibatie alcoolica de 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorul auto a fost condus la Spitalul Judetean Bacau pentru recoltarea de probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele acestuia s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, fapta prev si ped de art. 336 alin 1 din Codul Penal.

O patrulă din cadrul Secției 8 Politie Rurala Buhoci  a depistat in flagrant pe DJ 252 A, pe raza comunei Buhoci,  un bărbat de 48 ani din Moinesti, in timp ce conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicole. Intrucat conducatorul autoturismului emana  și halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o alcolemie de 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat.  Conducătorul auto a fost condus la SJU Bacau unde i-au fost recoltate monstre biologice de sange in vederea stabilirii alcoloemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fara a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicole, fapta prev. si ped. de art.335 alin 1 din C.pen., urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie propusa solutie legala prin Parchet.

Pe strada Constantin Ene, din municipiul Bacău, în timp ce un tânăr  de 25 ani din municipiul Bacau, conducea un autoturism, proprietate a unei societăți comerciale nu a redus viteza intr-o curba la dreapta a pierdut controlul directiei intrand in coliziune cu un alt autoturism care se afla stationata in urma caruia s-a rasturnat pe cupola. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,66 mg/l, alcool pur in aerul expirat, totodata a fost condus la Spitalul Judetean Bacau unde i s-au recoltat probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice avand o alcoolemiei mai mare de limita legala, fapta prev si ped de art. 336 c.p.

Prin SNAU 112, Poliți Moinesti a fost sesizata cu privire la faptul că în localitatea Beleghet, com. Agăş, pe D.N.12 A la km. 63 km, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omeneşti.  La faţa locului s-a deplasat echipa operativă care a constatat ca un tânăr de 22 ani, din Comăneşti, în timp ce conducea un autoturism pe direția Ghimeș Făget – Comăneşti,  pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţile de drum în curbă, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă intrînd în coliziune cu un stîlp din beton pentru iluminat public răsturnîndu-se cu autoturismul în afara părţii carosabile. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul or. Comăneşti unde a fost diagnosticat cu, traumatism închis toracic anterior şi traumatism coloană cervicală prin accident de circulaţie, aflîndu-se sub supravegere medicală.          Stîlpul de iluminat a fost distrus şi se află căzut la pămînt, fiind luată legătura cu dispeceratul EON Bacău.  Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.In cauză s-a întocmit dosar penal conf. art. 196 şi art. 337 din C.P. urmînd a se da soluţie legală prin Parchet.

 

 

 

Adauga un comentariu

*