Beneficii uimitoare ale polenului de albine

polen1Polenul este produs de albine, care colecteaza samanta masculina a bobocului inflorit si o combina cu propriile enzime digestive. Polenul reprezinta hrana care le este data micutilor din stup. Este considerat unul dintre cele mai complexe alimente naturale, deoarece contine toti nutrientii necesari corpului uman.

Polenul strans de albine este bogat in proteine (are aproximativ 40% proteine), aminoacizi liberi, vitamine si acid folic.

Este foarte bogat mai ales in vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), antioxidanti, inclusiv betacaroten, vitamina C si vitamina E, acid folic, provitamina A. Cele mai importante minerale (dar nu singurele) care se gasesc in compozitia polenului sunt calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, iod. Polenul este compus din aproximativ 55% carbohidrati, 35%proteine, 3% vitamine si minerale, 2% acizi grasi si 5% alte substante nutritive. Contine de doua ori mai multe proteine decat carnea de vita si reuseste sa aibe un continut de grasimi foarte scazut.

Acest nutrient are diverse beneficii dintre care amintim: stimularea energiei naturale si combaterea oboselii cronice, vindecare, regenerarea corpului si muschilor, prevenirea alergiilor, reducerea nivelului de colesterol rau, scaderea depozitelor de grasime din organism, pierderea in greutate, prevenirea infectiilor si a bolilor, cresterea duratei de viata, ofera o piele tanara si sanatoasa, intarirea sistemului imunitar, detoxifierea organismului, un aport crescut de vitalitate si energie, echilibreaza hormonii din corpul si furnizarea de claritate mentala (o concentrare mai buna).

Un alt beneficii foarte important il are asupra oamenilor care sunt in convalescenta dupa boli sau au un stil de viata agitat si nu au timp sa aiba grija de ei in mod adecvat.

Polenul crud, spre deosebire de cel uscat, pastreaza bine valentele vitaminelor, enzimelor, coenzimelor si mai ales proprietatile probiotice si prebiotice. Incarcatura sa in lactobacili utili pentru buna stare si functionare a intestinului gros, poate fi comparata cu cea a unui iaurt natural de buna calitate.

Polenul este intalint intr-o gama foarte variata de forme: pudra, praf, granule sau chiar tablete. Capsulele si tabletele contin si alti compusi pe langa polen, de cel mai multe ori propolis si miere. Cel mai bogat in vitamine si nutrienti este polenul poliflor.

Adauga un comentariu

*