Tratamente naturiste pentru coșmaruri. Ceaiuri care te scapă de visele urâte

646x404La un moment dat cu toții putem să ne confruntam cu coșmaruri, însă există tratamente naturiste pentru acestea, deoarece medicația poate da dependență și poate cauza multe alte probleme.

Coșmarurile apar deseori din cauza stressului, oboselii și a surescitării creierului zi de zi perioade lungi de timp. De aceea, când apar coșmarurile, luați în considerare faptul că vă expuneți foarte mult la informație, agitație și că simțiți prea des că oamenii au așteptări prea mari de la voi.
Tratamentele naturiste pentru coșmaruri sunt cele mai la îndemână, mai ales că medicația poate da dependență și poate cauza alte probleme. Dar, înainte de a începe un tratament naturist pentru coșmaruri cu ceaiuri, trebuie să urmați mai mulți pași pentru ca acestea să funcționeze rapid și sigur.

Pași pentru a scăpa de stress

Renunță la prea multă informație, aceasta nu face decât să îți țină mintea ocupată non-stop cu lucruri care nu sunt neapărat relevante pentru viața personală. Informația vine de obicei de pe rețelele de comunicare, gen Facebook și altele de genul acesta. Apoi, televizorul și calculatorul, deși par a fi instrumente de relaxare, ele nu fac decât să îți dea informație și imagini multe care nu te lasă să îți relaxezi gândurile și propriile preocupări.
Citește din cărți, lasă-ți mintea să cutreiere fără imagini și creează tu propriile imagini în creier, este foarte relaxant. În plus, prin citit și prin imaginație lași mintea să nu mai fie atât de preocupată de imaginile de peste zi.
Fă sport sau plimbă-te prin parc, pe străduțe necunoscute. Bucură-te de vremea bună și fă o expediție în propriul oraș acolo unde nu cunoști zona. Descoperirile te pot relaxa foarte mult, poți sta liniștit, nu ai cum să te pierzi.
Comunică mai mult față în față cu cei dragi, familia sau prietenii. Încearcă să îți găsești cât mai des timp pentru a ieși în natură alături de cei dragi sau de prieteni. Discuțiile sau activitățile în aer liber liniștesc mintea, o încarcă de energie. Comunicarea sănătoasă se face atunci când oamenii comunică față în față, deoarece comunicarea înseamnă 7% cuvinte, 38% tonalitate și restul de 55% înseamnă limbajul trupului. Așadar, este foarte important să ne vedem și să comunicăm astfel. Comunicarea înseamnă să vorbești deschis despre ceea ce te frământă, să te descarci, ci nu să vorbești despre ceea ce ai văzut la televizor sau la locul de muncă.
Ascultă muzică cu instrumente, muzica clasică relaxează creierul foarte mult. Muzica face parte din viață, muzica poate bucura sau poate întrista. Muzica clasică este muzica adevărată, care te relaxează și te liniștește.

Ceaiurile alungă coșmarurile

După ce v-ați așezat din nou în fire, relaxând mintea prin activități în natură și renunțând la activități care excită în exces creierul, ceaiurile sunt tot ce aveți nevoie pentru o noapte liniștită.

Ceaiul de tei băut înainte de culcare calmează ritmul cardiac și acționează ca un sedativ. De aceea au fost cazuri în care oamenii au adormit în tei. Băile cu ceai de tei sunt la fel de bune și pentru adulți, nu numai pentru copii, deci în loc de sare de baie, puteți pune niște ceai de tei.

Ceaiul din extract de valeriană, care se folosește de foarte mult timp în afecțiuni ale sistemului nervos, precum depresia, anxietatea și atacurile de panică. Când oboseala dă stări de nervozitate, însoțite de somn agitat cu coșmaruri, valeriana vă scapă de toate acestea. Băută în combinație cu mușețelul are efecte extraordinare, somnul va fi din nou ca de bebeluș.

Mușețelul poate fi o alegere la fel de bună, are efect calmant. Este bun și pentru durerile de cap și stările de oboseala cronică. Ceaiul de levănțică sau de roiniță sunt la fel de bune pentru o noapte fără vise urâte.

Iar pentru un efect garantat, pe lângă ceaiuri, aromaterapia cu uleiuri esențiale vegetale te poate ajuta enorm să scapi de oboseală și de coșmaruri. Uleiul de levănțică, rozmarin, lămâiță și altele îți pot induce o stare de plăcere și relaxare.

Adauga un comentariu

*