De ce e bine să fim mai organizați?

birou6Fiecare dintre noi avem de îndeplinit anumite task-uri, fie la job, fie în timpul studenției sau al școlii. Respectarea deadline-urilor este extrem de importantă și, de aceea, este necesar să fim mai organizați astfel încât să ne atingem obiectivele propuse.

În primul rând, trebuie să ne organizăm sarcinile din ziua respectiva. Pe ore și pe durata pe care o necesită o sarcină pentru a fi dusă la bun sfarșit. Ziua bună se cunoaște de dimineață. E bine să ne organizăm sarcinile personale dintr-o zi, în funcție de cum ne simțim.

Și cum, obiectivele noastre prind contur în spațiul de lucru al fiecăruia, este esențial să ne aranjăm birourile la care lucrăm într-un mod cât mai ordonat și sistematizat. Fie că ne dăm seama sau nu, un birou ordonat ne dă oportunitatea de a ne pune și noi ordine în idei, de a ști mai bine ce avem de făcut, de a avea randament și de a ne gestiona timpul mai bine.

De asemenea, trebuie să avem tot timpul la îndemână o agendă, un carnețel sau cuburi din hârtie și câteva creioane sau pixuri colorate. Cred că astfel îmi putem nota orice idee interesantă care s-ar pierde printre miile de gânduri dacă nu ar fi valorificată.

Atunci când suntem mai organizați ne putem gestiona timpul mai eficient, putem fi mai productivi și putem să ne atingem obiectivele propuse de-a lungul unei zile. Ideea de ordine și organizare e strâns legată de ideea de economisire a timpului. De asemenea, poți face față mai ușor situațiilor care pot apărea în fiecare zi dacă ești mai organizat.

Pe lângă toate acestea, organizarea presupune eficiență. Cu cât ești mai organizat, cu atât obții rezultatele pe care ți le dorești, ești mai puțin stresat și ai mai mult timp pentru sufletul tău.

Pentru a face un pas spre o organizare mai bună este necesar să-ți pui lucrurile de care ai nevoie cât mai la îndemână, să-ți păstrezi pe birou un planificator zilnic, săptămânal sau lunar, să te detașezi de lucrurile nefolositoare sau de cele care pot să-ți distragă atenția de la ceea ce faci.

Organizarea înseamnă eficacitate, mai mult timp pentru tine și pentru cei dragi ție, respectarea deadline-urilor și îndeplinirea obiectivelor.  Nu există un moment mai bun pentru a începe să fii mai organizat decât momentul prezent.

 

Adauga un comentariu

*