Tratamente naturiste cu ulei de măsline pentru păr și ten

ulei-maslineUleiul de măsline a fost cunoscut dintotdeauna ca uleiul longevității.Aflam dn acest articol cateva tratamente naturiste cu ulei de măsline pentru păr și ten.

Antioxidanții din uleiul de măsline ajută la întârzierea îmbătrânirii, mențin celulele în viață mai mult timp și luptă ca acestea să nu devină dezorganizate, și deci mai predispuse la cancer. De aceea, locuitorii din țările unde untdelemnul de  măsline reprezintă o sursă majoră de grăsime, au risc mult mai scăzut de a dezvolta cancer ovarian, la prostată, cancer de sân sau colon.

Tratament pentru pielea lăsată de pe ten și gât
Uleiul de măsline poate ajuta la întinderea pielii lăsate de pe față sau gât, dar și la îndepărtarea ridurilor. Se iau două gălbenușuri de ou și se freacă cu jumătate de ceașcă de ulei de măsline. Se freacă cu acest amestec fața și gâtul și se stă zece minute. Apoi, se bat și albușurile și se pun peste primul strat. Se mai stă așa încă jumătate de oră, apoi se spală cu apă caldă. După un astfel de tratament pielea va apărea mai întinsă și fără riduri.

Tratament pentru o piele fără riduri
Poate că nu ați auzit de suc de măsline, dar trebuie să știți că sucul de măsline este folosit mai ales de grecoaice pentru piele fără riduri. Sucul de măsline verzi, care este amar și astringent, se freacă pe mâini, pe față, pe brațe și picioare, cu mișcări circulare. Se bate pielea energic din când în când. Sucul păstrează pielea tare, luptă împotriva zbârcirii sau înmuierii acesteia. Pentru un efect și mai eficient, se ingerează o lingură de ulei de măsline zilnic, în mâncare. Sucul se folosește doar pentru uz extern, deoarece are un gust foarte amar.

Sucul se poate prepara din măsline verzi sau murate. Doar că cele murate trebuie ținute în apă la desărat înainte. Se scot sâmburii și se trec printr-un storcător, se adaugă apă dacă este prea gros. Se păstrează la frigider.

Mască de păr cu ulei de măsline
Toate tipurile de păr ar trebui să se bucure de uleiul de măsline. Părul gras devine mai curat și mai fin, părul uscat devine mai moale. Uleiul de măsline hrănește firele de păr, îndepărtează celulele moarte și stabilizează funcția glandelor sebacee. Pentru un păr deteriorat se face mască cu ulei de măsline săptămânal, dar în rest se face un tratament cu ulei de măsline de două ori pe lună. Se poate adaugă la această mască și puțină zeamă de lămâie. Părul se va vitaminiza mai mult, va fi mai strălucitor.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*