Etapa finala a campionatului de UNFIGHT al MAI

În perioada 27 – 29 aprilie 2015 va avea loc etapa finală a Campionatului de UNIFIGHT al Ministerului Afacerilor Interne, ediţia a IX-a. Competiţia se va desfăşura la Sala Polivalentă din municipiul Oneşti, judeţul Bacău. Festivitatea de deschidere va avea loc în ziua de marţi, 28 aprilie 2015, începând cu ora 09.30 . După desfăşurarea ceremoniei de deschidere (în aceeaşi locaţie), va avea loc un briefing de presă.

Programul competiţiei

Luni, 27 aprilie 2015 – desfăşurarea şedinţei tehnice, cântarul oficial

Marţi – miercuri (28 – 29 aprilie 2015) – desfăşurarea competiţiei sportive;

–  29 aprilie 2015 – 13.30 – festivitatea de premiere, închiderea oficială a competiţiei.

 Categoriile şi probele la care se va desfăşura competiţia

  • masculin (light contact şi full contact): 65 kg; 70 kg; 75 kg; 80 kg; 85 kg; 90 kg; 95 kg; +95 kg;
  • feminin (light contact şi full contact): – 60 kg; +60 kg).

Concursul de unifight include două etape de desfăşurar

Etapa I constă în parcurgerea unei piste cu obstacole, în lungime totală de 60 m;

Etapa a II-a constă în lupta în ring, folosind tehnici şi procedee de lovire, proiectare şi luptă la sol, conform regulamentului Federaţiei Internaţionale de Unifight.

Informaţii suplimentare

Lupta universală – universal fight – UNIFIGHT, desprinsă din pentatlonul militar, reprezintă un sistem sportiv care se caracterizează prin manifestarea complexă a tuturor calităţilor fizice. Acest sistem cuprinde două etape consecutive, bazate pe întrecerea fizică: prima etapă constă în parcurgerea pistei cu obstacole şi proba de tir (tras cu arma, aruncarea cuţitului); a doua etapă constă în lupta corp la corp în ring, la un minut după parcurgerea primei probe, eliminatorie.De la început concurenţii se întrec în parcurgerea pistei cu obstacole (pe trasee paralele). Primul concurent ajuns la finish este anunţat câştigătorul primei faze (reprize) şi primeşte 1 punct.După 1 minut de la finish câştigătorul primei faze/etape este chemat în ring pentru lupta corp la corp în faza/etapa a doua. Obstacolul nedepăşit din trei încercări atrage după sine descalificarea sportivului.

Compartiment informare şi relaţii publice

 

 

 

Adauga un comentariu

*