Întâlnirea domnului deputat Petru Gabriel Vlase, vicepreședinte al Camerei Deputaților, cu delegația parlamentară indoneziană

Gabriel Vlase, in calitate de vicepreședinte al Camerei deputatilor s-a intâlnit în cursul zilei de astăzi cu delegatia parlamentului Indonezian condusa de omologul său E.S. Dr. Taufik Kurniawan impreuna cu Domnul Fary Djemi Francis, parlamentar – Preşedinte al Comisiei pentru transport, telecomunicaţii, lucrări publice, locuinţe publice, dezvoltarea satelor şi a zonelor defavorizate,Domnul Sudjadi, parlamentar, Domnul Muhammad Syafrudin, parlamentar, Domnul A. Helmy Faishal Zaini, parlamentar, Domnul Ansory Siregar, parlamentar, pentru a intensifica dialogul politic si promova relatiile economice dintre Romania si Republica Indonezia in vederea cooperării pe diverse domenii.
Temele de discuții abordate:IMG_1175
– Aniversarea a 65 de ani de la recunoaşterea independenţei statului indonezian şi 55 de ani de relaţii diplomatice la nivel de ambasadă;
– promovarea relaţiile economice dintre România şi Republica Indonezia;
– dezvoltarea armonioasa dialogul nostru bilateral pe probleme politice, economice, sociale şi culturale;
– România şi Indonezia şi-au exprimat interesul de a dezvolta relaţiile bilaterale în domeniile educaţie, cercetare ştiinţifică, cultură, IMM-uri şi turism, partea română prezentând deja proiecte de documente bilaterale;

Anul 2015 este un an jubiliar atât pentru Republica Indonezia, care va aniversa 70 de ani de la proclamarea independenţei sale, cât şi pentru relaţia noastră bilaterală, România şi Republica Indonezia aniversând 65 de ani de la recunoaşterea independenţei statului indonezian şi 55 de ani de relaţii diplomatice la nivel de ambasadă.
România şi Republica Indonezia împărtăşesc aceleaşi valori democratice, de susţinere a statului de drept şi de apărare a drepturilor omului, inclusiv prin colaborarea fructuoasă în cadrul ONU şi a altor organisme internaţionale.
Salutăm decizia Indoneziei de a semna un Acord de Parteneriat şi Cooperare cu Uniunea Europeană şi considerăm că acest document este o bază solidă pentru explorarea de noi oportunităţi de colaborare între România şi Republica Indonezia.
Sperăm că UE şi Indonezia vor continua negocierile pentru convenirea unui acord de liber schimb şi că ambele părţi îşi propun un document ambiţios.

Adauga un comentariu

*