Inceput de saptamana intens pentru pompierii bacauani

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în municipiul Bacău, strada Milcov, pentru transportul unei persoane semiconştiente, în vârstă de 47 de ani. Pacientul a fost transportat de către pompierii militari din apartamentul acestuia, situat la etajul II al unui bloc de locuințe, la un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, în vederea acordării îngrijirilor medicale şi transportului la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

În cursul zilei de iluni,  în intervalul orar 09.00 – 15.50, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a desfăşurat activităţi de căutare a unui tânăr, în vârstă de 19 ani, despre care există indicii că s-a înecat în râul Trotuş. În urma căutărilor desfăşurate, persoana nu a fost găsită. Misiunea a fost finalizată la ora 15.50, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Acțiunile de căutare continuă și în cursul zilei de astăzi.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în municipiul Oneşti, strada Saturn, pentru degajarea unei bucăţi de tablă desprinsă de pe acoperişul unui bloc de locuinţe de tip P+10.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău s-a deplasat în localitatea Prăjeşti pentru o acţiune de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată. La locul intervenţiei a fost descoperit un proiectil exploziv calibru 75 mm şi un cartuş calibru 7,92 mm. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în vederea distrugerii.

Un echipaj de intervenţie şi un echipaj S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-au deplasat în municipiul Bacău, strada Milcov, pentru deblocarea uşii de acces în locuinţa unui bărbat, în vârstă de 65 de ani. Accesul în locuinţă s-a efectuat prin forţarea uşii de la intrare. În apartament a fost găsit proprietarul, în stare de inconştienţă. Paramedicii din cadrul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare i-au acordat primul ajutor calificat şi au predat pacientul unui echipaj cu medic, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în localitatea Caşin pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Caşin.În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 200 mp vegetaţie uscată.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în municipiul Bacău, strada Aviatorilor, pentru deblocarea uşii de acces în locuinţa unei femei, în vârstă de 79 de ani. Accesul în locuinţă s-a efectuat prin forţarea uşii de la intrare. Din nefericire, în apartament a fost găsită proprietara, decedată. Trupul neînsuflețit al bătrânei a fost preluat de un echipaj din cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 20.04.2015, ora 07.00 – 21.04.2015, ora 07.00, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 11 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: SMURD Bacău – 6 intervenții în municipiul Bacău și câte o intervenție în comunele Săuceşti și Hemeiuş; SMURD Onești – câte o intervenție în comunele Ştefan cel Mare și Gura Văii; SMURD Moinești – o intervenție în municipiul Moinești.

Adauga un comentariu

*