Consumul de apă te face mai inteligent

downloadUn nou studiu arată că atunci când bem apă, creierul nostru funcționează la o capacitate mai bună.

,,Mai multe studii au demonstrat că deshidratarea este asociată cu o performanță intelectuală slabă atât în ceea ce privește memoria, cât și atenția”, este de părere Caroline Edmonds, doctorand la East University din Londra.

Unele cercetări au arătat, de exemplu, că spațiile pline cu lichid din creier se extind atunci când corpul este deshidratat, ceea ce face ca țesutul cerebral să se micșoreze, fapt ce provoacă o gândire mai… lentă. Totodată, deshidratarea este un alt factor care afectează atenția și capacitatea de concentrare.

Pentru a testa capacitatea apei de a îmbunătăți activitatea cerebrala, Caroline Edmonds a rugat un grup de 34 persoane însetate, atât femei cât și bărbați, să îndeplinească mai multe sarcini, timp în care acestora le-a fost monitorizată timpul de reacție, memoria și capacitățile de învățare. Doar că jumătate din grup a primit apă, iar cealaltă nu.

Astfel, subiecții care au băut aproximativ două căni de apă înaintea îndeplinirii sarcinilor au avut un timp de reacție cu 14% mai ridicat decât grupul care nu a primit apă. În plus, s-a observat că grupul care a primit apă era mai fericit, mai puțin confuz și mai relaxat.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*