Remedii naturiste pentru sinuzita

Sinuzita este o infectie a membranei mucoase care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile, spatiile goale sau cavitatile localizate in jurul ochilor, obrajilor si nasului. Cand membrana mucoasa se inflameaza, blocheaza drenajul fluidului din sinus spre nas si gat, determinand durere si presiune in sinusuri.

Astfel ca se impune un control de specialitate si sfaturile medicului nu trebuie ignorate. Pe langa acestea, insa, exista remedii naturiste parca anume descoperite sa aline durerea provocata de simptomele deloc de neglijat date de sinuzita.

Inhalatiile cu plante puternic aromate se pot face acasa, de preferinta seara, ca sa nu se mai iasa din casa.

Intr-un vas mai mare, cratita sau oala, pune la fiert doi litri de apa. Cand aceasta clocoteste, inchide aragazul si adauga in apa busuioc, cimbru sau cimbrisor, menta sau eucalipt, levantica. Acopera vasul si lasa cateva minute sa se infuzeze, dupa care acopera-ti capul cu un prosop mai mare sau un cearsaf si respira aburul emanat din infuzie.

Procedura ar trebui sa dureze cam 15-20 de minute, cat suporti, dar nu mai mult. Ar fi bine ca vasul sa fie asezat pe un resou sau in el sa pui un fierbator mic, pentru a avea o cantitate de abur egala, pe toata perioada procedurii.

Ca sa faci inhalatii cu abur de pietre de rau iti trebuie una – doua pietre luate vara chiar din albia unuia. Pietrele se infierbanta in soba, daca ai, sau in cuptorul aragazului, dupa care se pun intr-un vas metalic, cratita, lighean sau cazan. Trebuie sa ai la indemana si o cana cu apa rece.

Iti acoperi capul cu un prosop mai mare sau un cearsaf si, din cand in cand, stropesti pietrele fierbinti cu apa, ca atunci cand stropesti rufele pentru calcat.

Procedura ar trebui sa dureze macar 15 minute, dar durata poate varia in functie de marimea pietrelor si de timpul lor de racire. Este recomandat ca si aceasta procedura sa se faca seara, dupa care sa nu se mai iasa din casa, chiar daca afara este cald sau doar ti se pare ca este cald.

Sinuzita este o boala sacaitoare, rea, enervanta care, de regula, deranjeaza la cea mai mica raceala sau schimbare de vreme. Ca s-o invingi pe cale naturala, fara sa treci prin chinurile de la cabinetul ORL, ai nevoie de multa rabdare si perseverenta.

Iti poti prepara in casa picaturile de pus in nas, din ceai de galbenele si zeama de lamaie, doua lingurite de ceai si o lingurita de zeama de lamaie, portia pe o zi. In fiecare zi se prepara picaturi proaspete.

Mananca hrean – cu cartofi, friptura, cu ce ai, dar da-l prin razatoare, chiar daca nu-ti place si te ustura ochii. Aburul emanat de hrean desfunda sinusurile. La fel se intampla cu ceapa si usturoiul, care nu trebuie ocolite.

Fa zilnic spalaturi nazale cu apa calda sau ceai de galbenele in care ai dizolvat putina sare sau un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar. Trage lichidul intai pe o nara, in timp ce pe cealalta o astupi, apoi pe cealalta. De un real folos pentru bolnavii de sinuzita sunt si ceaiurile din plante puternic aromate.

Adauga un comentariu

*