Remedii naturale împotriva bronșitei

bronsitaBronşita este o inflamaţie a plămânilor, popular denumită „răceală la plămâni“. Acesta apare după o răceală sau ca o stare mai gravă în cazul fumătorilor, manifestându-se ca o tuse cronică.

În cazul în care bronhiile care transportă aerul adânc în plămâni se inflamează, căile respiratorii se îngustează şi încep să secrete mai mult mucus care blochează căile respiratorii. Tusea este modul în care organismul încearcă să scape de aceste secreţii pentru a putea respira mai uşor. Iată câteva tratamente naturale care să te ajute!

Laptele cu turmeric

Laptele cu turmeric are proprietăți antiinflamatoare și antiseptice extraordinare, în timp ce laptele calmează simptomele bronșitei.

Pentru a realiza băutura, aveți nevoie de un sfert de cană de pudră de turmeric, o cană cu lapte și o linguriță de ulei de nucă de cocos sau miere. Se încălzesc ingredientele la foc mic timp de 15 minute, se lasă să se răcească și apoi se bea laptele cât este încă cald.

Inhalații cu abur

Baia de abur este indicată pentru tratarea afecțiunilor respiratorii – aburul va curăța și decongestiona căile respiratorii.

Fierbeți apă într-un vas mare și adăugați frunze proaspete de busuioc sau câteva picături de ulei esențial de eucalipt. Inhalați adânc aburul aromat. Puteți repeta procedura de 2-3 ori pe zi.

Semințe de mărar

Zilnic se consumă câte o linguriță de semințe de mărar (pisate sau râșnite) amestecate în ceai sau apă caldă. De asemenea, puteți amesteca părți egale de semințe de mărar cu miere și consuma de trei ori pe zi.

Cuișoare, miere și usturoi

Cuișoarele sunt renumite pentru acțiunea lor benefică la nivelul aparatului respirator.

Pentru calmarea durerilor provocate de tusea acută, amestecați trei picături de ulei de cuișoare (sau trei cuișoare zdrobite) cu trei lingurițe de miere și un cățel de usturoi zdrobit până se formează o pastă. Consumați amestecul chiar înainte de culcare.

Infuzie de schinduf

Ceaiul de schinduf este extrem de eficient în prevenirea bronșitei, fiind indicat consumul lui încă de la apariția primelor simptome. Beți mai multe căni de ceai în primele zile și scădeți cantitatea pe măsură ce boala se ameliorează.

Ceaiul de schinduf provoacă transpirații, elimină toxinele din corp, scade febra și reduce inflamațiile.

Busuioc

Faceți o infuzie din frunze proaspete de busuioc și ghimbir. Lăsați să se răcească, adăugați miere și consumați.

Suc de ceapă

Ceapa este folosită în tratarea bronșitei de sute de ani datorită proprietăților sale expectorante. Luați o lingură de suc proaspăt de ceapă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de câteva zile.

Semințe de in

Un expectorant bun se obține din 1/2 linguriță de semințe de in râșnite, care se agită 15 minute în 150 ml apă. Se strecoară și se bea câte 2 linguri de 3-4 ori pe zi.

 

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*