Un inceput de saptamana „incendiar” pentru pompieri

Un echipaj de intervenţie şi echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-au deplasat în municipiul Bacău, strada Iosif Cocea, la locul producerii unui accident rutier cu victime, în care au fost implicate două autovehicule, conduse de doi bărbați, cu vârsta de 36 de ani, respectiv 20 de ani. În cele două autoturisme se mai aflau patru pasageri. În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime, un adult şi trei minori.Echipajul S.M.U.R.D.-T.I.M. a preluat două dintre victime: conducătorul autoturismului, în vârstă de 36 de ani, care prezenta un traumatism cranio-facial şi unul dintre pasagerii din cel de-al doilea autpturism, un minor, în vârstă de 16 ani, care prezenta un traumatism cranio-cerebral deschis. Echipajul S.M.U.R.D.-E.P.A. a preluat un minor, în vârstă de8 ani, pasager în primul autoturism, care prezenta excoriaţii la nivelul feţei. A patra victimă, o minoră, în vârstă de 13 ani, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a fost preluată de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău. Celor patru victime le-a fost acordat primul ajutor calificat şi au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău. Pompierii militari prezenți la fața locului au întreprins acțiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, care s-ar fi putut produce la cele două autovehicule implicate în accident. De asemenea, echipajul de intervenție a deconectat bornele de la acumulatorii autoturismelor. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în municipiul Bacău, Calea Republicii, pentru deblocarea uşii de acces în apartamentul unei femei, în vârstă de 37 ani. În locuința, situată la etajul VII al unui bloc de locuinţe, se afla un minor, în vârstă de 9 ani, care nu răspundea la uşă. La sosirea pompierilor militari la locul indicat, minorul a deschis singur uşa de la intrare.

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti a intervenit în comuna Strugari, sat Petricica, pentru lichidarea unui incendiu produs la un adăpost de animale în gospodăria unui bărbat, în vârstă de 58 de ani. Construcţia are pereții din paiantă și acoperișul cu astereală din lemn și învelitoare din plăci de azbociment şi tablă.Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie, la locul producerii incendiului s-a deplasat şi grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, formată din cinci pompieri militari.De asemenea, în sprijin s-a deplasat şi o autospecială de intervenţie de la Detaşamentul de Pompieri Bacău, încadrată cu șase salvatori.Incendiul a fost lichidat  în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Strugari.În urma incendiului, ce avut drept cauză probabilă folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera un incendiu, au ars aproximativ 160 mp din acoperişul adăpostului de animale şi plante furajere.Echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti a acordat primul ajutor calificat unei femei, în vârstă de 54 de ani, care a suferit un atac de panică şi prezenta stare generală alterată. Pacienta a fost transportată la Spitalul Municipal Moineşti.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău s-a deplasat în localitatea Mărgineni pentru a transporta o persoană supraponderală, în vârstă de 90 ani. Pacientul a fost transportat de către pompierii militari din camera Căminului de Bătrâni, până la ambulanţa S.M.U.R.D. – T.I.M. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău, în vederea acordării îngrijirilor medicale şi transportului la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în comuna Răcăciuni, sat Gheorghe Doja, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară. Autovehiculul înmatriculat în județul Bacău, aparţine unei societăți comerciale şi, în momentul izbucnirii incendiului, se afla staţionat în incinta unităţii.În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect ori neizolat corespunzător, a ars autoutilitara în proporţie de circa 90%.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 16.03.2015, ora 07.00 – 17.03.2015, ora 07.00, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 21 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: SMURD Bacău – 7 intervenții în municipiul Bacău și câte o intervenție în comunele Horgeşti, Mărgineni, Luizi Călugăra și Plopana; SMURD Onești – 2 intervenții în municipiul Onești și câte o intervenție în comunele Bârsăneşti, Livezi şi Gura Văii; SMURD Moinești – o intervenție în municipiul Moinești şi câte o intervenție în comunele Solonţ şi Strugari; SMURD Comănești – o intervenţie în oraşul Comăneşti şi o intervenție în comuna Asău.

Adauga un comentariu

*