Filmul romanesc AFERIM!, record absolut de spectatori!

Filmul romanesc AFERIM!, care a castigat Ursul de Argint, pentru cea mai buna regie, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin, a avut un record absolut de spectatori in cinematografele din Romania, in primul weekend de lansare. Iata cati oameni l-au vazut deja!

Cel mai asteptat film romanesc al anului, AFERIM!, in regia lui Radu Jude, a avut un numar record de spectatori in cinematografele din Romania, in primul weekend de lansare.

Pelicula care a castigat trofeul Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul International de Film de la Berlin a fost vazuta de 20.039 de spectatori din toata tara si a obtinut incasari de 257.404 lei.

AFERIM! este filmul romanesc cu cel mai mare succes la premiera, din ultimii 13 ani, surclasand productii ca “De ce eu ?”, de Tudor Giurgiu (19.924 de spectatori in primul weekend), “Pozitia Copilului“, in regia lui Calin Peter Netzer (19.729 spectatori) si “Selfie”, de Cristina Iacob (12.648 spectatori).

Premierele de gala continua si in aceasta saptamana. Filmul va rula in prezenta echipei la Iasi (astazi, ora 19.30 Cinema City Iulius Mall), Brasov (astazi, ora 19, Cityplex Eliana Mall), Bucuresti (marti 17 martie, ora 19.00, Cinemateca Union), Baia Mare (miercuri 18 martie, ora 19.00, Cinema City Gold Plaza), Ploiesti (miercuri 18 martie, ora 19.00, Cinema City AFI Palace Ploiesti).

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, AFERIM! in regia lui Radu Jude, este un un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului desecol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu) cauta un rob fugar (Cuzin Toma).

Sursa: www.agentiadepresamondena.com

Adauga un comentariu

*