Trendurile in materie de turism culinar pentru 2015

midiiAtunci cand plecam in vacanta vrem sa descoperim atat locurile, cat si secretele culinare, iata care sunt cele mai hot destinatii pentru anul 2015.

Fez, Maroc
Fez este al treilea cel mai mare oras din Maroc, considerat „Mecca Vestului” sau „Atena Africii”. In pietele deschise zilnic, numite souk, poti cumpara absolut orice iti trece prin cap: de la gris cald la painici fierbinti cu unt. Carnuri uscate, miere salbatica, curmale, masline. De incercat neaparat si produsele de patiserie specifice, numite briwats. Una din cele mai populare locuri din Fez este Clock Cafe, unde poti manca burgeri cu carne de camila.

Havana, Cuba
Cu preparatele sau pe baza de fasole neagra si orez, Cuba este fara doar si poate o destinatie pentru gurmanzi, care isi respecta originile afro-spaniole. Este faimos aici sosul Mojo, facut din ulei de masline, usturoi, lime si chimion, folosit pentru a marina carnurile inainte de gratar. De incercat aici tostones (rosii prajite), arroz con pollo (orez cu pui) si pastelitos (produse de patiserie umplute cu crema de branza si pasta de guava.

Wellington, Noua Zeelanda
Bucataria Noii Zeelande se bazeaza foarte mult pe alimente de sezon si locale. Fiind o tara bazata pe agricultura, cele mai multe alimente vin din mare si din pamant. Ca si bucataria Australiei, bucataria Noii Zeelande are origini britanice, cu influente mediteraneene si pacifice. O prima oprire trebuie facuta la cea mai veche piata din oras, Harbourside, unde poti savura un flat white excelent.
Incearca aici placintele cu carne, mielul umplut si neaparat pavlova – este desertul specific.

Algarve, Portugalia
Pe langa frumusetea plajelor, aceasta zona de sud a Portugaliei este un rai pentru gurmanzi. Fructe de mare proaspete cat vezi cu ochii, vinurile Vinho Verde,  deserturile pe baza de ou. Aici se gasesc nu mai putin de 6 restaurante cu stele, mai multe decat in orice alta zona din Portugalia.

Ljubljana, Slovenia
Nu mai este o “bijuterie ascunsa”. Ljubljana este deja pe harta gurmanzilor din Europa. Acest oras parca desprins din povesti are o gastronomie menita sa te rasfete, plina de “comfort food”. Mergi la o “gostilna” (restaurant local) si incearca bograč (un fel de gulas) si deserturile lor (Slovenin gibanica – o prajitura in straturi cu seminte de mac, mere, cas si crema de nuci). Berea (pivo) nu poate sa lipseasca de pe masa.
Sursa: www.foodstory.ro

Adauga un comentariu

*