Cum să îți cureți plămânii în mod natural

fresh_air_furnace_services_2c3ebc04_1dcc_d37c_1c8c_3ade8a2acd36Plămânii funcționează ca un mediator între aer și organismul tău, iar dacă vrei să fii sănătos, trebuie să te asiguri că își îndeplinesc foarte bine rolul. Vezi cum elimini toxinele din plămâni.

Plămânii funcționează cel mai bine atunci când sunt curați, așa că este indicat să faci cure de detoxificare cel puțin o dată la șase luni. Înainte să începi, însă, o astfel de procedură, trebuie să discuți cu medicul tău de familie.

Trucuri simple pentru a-ți curăța plămânii
În primul rând, pentru a îmbunătăți sănătatea plămânilor tăi, trebuie să bei multă apă – cel puțin 10 pahare pe zi. Este indicat, de asemenea, să eviți să mănânci alimente care produc mucus, precum lactate, carne, porumb, grâu sau soia, și să introduci mai multe fibre în alimentație. Consumă cât mai multe produse sănătoase, bogate în vitaminele A, C, E și seleniu, pentru a crește puterea antioxidantă a plămânilor.

Elimină toxinele din plămâni cu struguri
Strugurii sunt foarte eficienți pentru curățarea plămânilor. Bea, timp de cinci zile, suc proaspăt de struguri sau mănâncă doar struguri și câte un pahar de limonadă pe zi, dacă ți se pare că fructele sunt prea dulci. De două ori pe zi mai este indicat să bei câte o lingură de ulei de masline și să bei un ceai laxativ dimineața și seara, pentru a-ți grăbi digestia. Strugurii acționează ca un tonic pentru plămâni și ajută la detoxificarea lor, potrivit livestrong.com.

Curăță plămânii cu exerciții
Exercițiile cardio sunt foarte indicate pentru sistemul respirator, pentru că ajută la eliminarea mucusului ce poate fi toxic. Acest tip de sport nu îți curăță, neapărat, plămânii, dar îi ajută să funcționeze mai bine. Mergi cu bicicleta, înoată, aleargă, fă orice îți pune sângele în mișcare.

Plante pentru plămâni sănătoși
Lumânărica, ghimbirul sau cimbrul sunt plante care ajută la eliminarea mucusului. Usturoiul are, de asemenea, proprietăți expectorante și antibacteriene, ținând departe infecțiile periculoase.

Sursa: www.sportnews.ro

Adauga un comentariu

*