La ce riscuri ne supunem atunci când nu bem suficientă apă

apaOamenii în general nu cred că trebuie să-și facă griji dacă nu beau suficientă apă în fiecare zi, însă specialiștii avertizează că deshidratarea poate favoriza apariția multor afecțiuni.

Oboseală și pierderea de energie
Oamenii de știință avertizează că deshidratarea țesuturilor determină încetinirea activității enzimatice.

Îmbătrânire prematură
Copii nou-născuți sunt compuși din 80% lichid, dar acest procent ajunge la 70% la adulți și continuă să scadă cu înaintarea în vârstă. Lipsa apei din organism duce la un aspect uscat al pielii și la îmbătrânirea prematură a acesteia.

Excesul de greutate și obezitate
De foarte multe ori putem confunda senzația de foame cu cea de sete. Prin urmare, avem tendința de a mânca mult mai mult, pentru că nu ne dăm seama că de fapt trebuie să bem apă. În acest caz, riscăm să ne confruntăm cu excesul de greutate și chiar cu obezitatea.

Tensiune arterială mare
Când nu bei destulă apă, te poți confrunta cu hipertensiune, pentru că din cauza lipsa apei din organism vasele sangvine nu mai pot asigura celulelor hidratarea de care au nevoie, așa că presiune în vasele de sânge crește.

Constipație
În cazul în care te confrunți cu deshidratarea cronică, riști să te constipi. Când alimentele ingerate ajung în colon, ele sunt solide pentru că o mare parte din apă a fost absorbită. Scaunul tare și uscat apar când colonul absoarbe prea multă apă.

Tulburări digestive
Când te confrunți cu deshidratarea cronică, secreția de sucuri digestive este mai mică, riscând să te confrunți cu tulburări digestive.

Eczemă
Organismul tău are nevoie de suficientă umiditate pentru a transpira și pentru a dilua toxinele, astfel încât acestea să nu irite pielea. Dacă însă tu nu consumi suficientă apă zi de zi, cresc șansele să dezvolți afecțiuni cutanate, cum sunt eczemel.

Cistită și infecții urinare
Toxinele care se găsesc în urină nefiind diluate suficient favorziează apariția infecțiilor urinare.

Reumatism
Deshidratarea crește anormal concentrația de toxine în sânge și fluide celulare, iar durerile cresc proporțional cu concentrația de toxine.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro

Adauga un comentariu

*