Cele mai bune siropuri naturale

genereaza-imgSiropurile naturale sunt extraordinare si foarte sanatoase daca sunt preparate din fructe sau din plante prin fierbere, macerare, pasteurizare sau presate la rece, fiind gustoase si foarte sanatoase.

Siropurile naturale sunt obtinute prin presare la rece, iar astfel ca ele isi pastreaza intacte absolut toate proprietatile, vitaminele si mineralele, in asa fel incat tu sa te bucuri si sa beneficiezi de tot ce este mai bun.

Sirop de lamaie

Despre lamai si citrice in general se stie faptul ca intaresc sistemul imunitar si ca sunt foarte bune atat in prevenirea cat si in tratarea gripei si a racelii. Siropul de lamaie contine vitaminele A, B1, B2, B3 si C. Acesta tonifica organismul, combate astenia si indeparteaza stresul. In plus, consumul regulat de sirop de lamaie duce la purificarea sangelui.

Sirop de hrean

Se razuieste o radacina de hrean si se adauga un sfert de cana de miere. Se amesteca si se lasa cateva ore, apoi se consuma 3 lingurite pe zi. Hreanul potoleste tusea si febra. Tot in casa, se poate prepara tinctura de hrean, dintr-o radacina de hrean rasa, in care se adauga putin alcool si se lasa opt zile la macerat. Apoi se strecoara si se consuma de trei ori pe zi, o lingurita diluata in putina apa.

Sirop de catina

Siropul de catina stimuleaza imunitatea, revigoreaza organismul si este considerat un bun supliment nutritiv. Deoarece creste rezistenta la agentii patogeni, acest sirop mareste rezistenta organismului la efort indelungat si are deasemenea efect antigripal.

Siropul se obtine prin macerare la rece, pentru a pastra intacte proprietatile curative ale fructelor de catina. Pentru prepararea acestui sirop, se folosesc 400 g de fructe si un borcan cu 800 g de miere. Dupa 10 zile, luati cate o lingura din acest sirop, in fiecare dimineata, inainte de masa.

Sirop de afine

Siropul de afine este recomandat in tratarea infectiilor digestive si urinare, a gutei, uremiei, cistitei si a bolilor reumatice.

Deasemena, este un produs recomandat batranilor deoarece previne tulburarile neurologice, ateroscleroza cerebrala si tulburarile vasculare. Siropul de afine imbunatateste vederea si este benefic persoanelor care sufera de miopie, astigmatism, glaucom si alte afectiuni ale ochilor.

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de pin sau brad are proprietati dezinfectante la nivelul cailor respiratorii si asigura fluidificarea secretiilor din aparatul respirator, fiind recomandat pentru o gama larga de afectiuni respiratorii. Acest sirop are efect stimulant si revitalizant asupra organismului. Este recomandat si in anorexie, migrene, gastroenterita. Deasemena este foarte bun la gust si eficient in inflamatii ale cailor respiratorii superioare, tuse si stari gripale.

Cel mai eficient este siropul preparat cu miere de albine, astfel: un strat de muguri, un strat de miere, altul de muguri si tot asa. Se lasa la macerat 1-2 luni, dupa care se filtreaza si se pune in sticle. Se iau 1-2 lingurite, de 3 ori pe zi.

Siropul de brad se prepara din muguri recoltati in lunile mai-iunie, din zone nepoluate.

Sirop de macese

Siropul de macese este recomandat in starile de astenie, stres, oboseala cronica si lipsa de vitamine. Acesta este aliatul sistemului imunitar, iar daca este consumat preventiv, inca de la începutul toamnei, organismul va castiga lupta impotriva gripei.

In plus, siropul de macese este foarte util in prevenirea calculilor renali. Siropul de macese contine proteine, acizi, minerale, provitamina A si vitaminele B1, B2, K si PP.

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*