Cum va fi VREMEA până pe 15 martie

60477065Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 2 – 15 martie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MOLDOVA

În primele zile, vremea va fi în general mai caldă decât ar fi normal, cu temperaturi diurne de 8…12 grade şi minime de -2…3 grade, în medie. Începând din data de 5 martie însă, valorile termice vor marca o scădere, astfel încât mediile de 3…6 grade ziua şi -3…-1 grad noaptea se vor situa sub cele specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creştere ce se vor situa din nou, cu mici variaţii, peste mediile climatologice ale primei jumătăţi a lunii martie.

Probabilitatea pentru precipitaţii pe spaţii mai extinse şi în general moderate cantitativ va fi mai mare în perioada 5 – 7 martie, când vor fi mai ales lapoviţe sau ninsori. În restul timpului vor predomina ploile, slabe şi pe spaţii relativ restrânse.

Sursa: www.mediafax.ro

Adauga un comentariu

*