Ingrediente esentiale in rutina ta de frumusete

piele_sensibila1In materi de frumusete, apar noi tendinte mereu, insa ceea ce nu stim este faptul ca unele ingrediente le gasim chiar in casa, folosite in ale bucatariei.

Aceste ingredinete sunt extrem de benefice, iar in combinatie cu altele au loc adevarate minuni pentru corp si piele. Iata, asadar, 10 ingrediente naturale care nu ar trebui sa-ti lipseasca!

Sarea de mare fina este ideala in tratamentul acneei, deoarece curata pielea in profunzime. Ea poate fi folosita atat pentru pielea corpului, cat si pentru cea a fetei – elimina celulele moarte, retentia de lichide, restabileste pH-ul pielii, elimina toxinele din pori si relaxeaza muschii.

Se foloseste in timpul dusului, ca un scrub usor, pentru a nu-ti irita pielea.

Otetul de mere este cel mai bun astringent natural – reface PH-ul natural al pielii, elimina sebumul in exces si hidrateaza pielea in acelasi timp. Deasemena, acesta activeaza circulatia sangvina si omoara bacteriile sau virusii.

Il putem aplica pe fata cu ajutorul unei dischete demachiante, insa nu inainte de al dilua in apa. Nu necesita clatire.

Uleiul de cocos este un emolient extraordinar pentru corp, mai ales ca se intinde si se absoarbe atat de repede, lasand pielea hidratata si catifelata timp indelungat.

Bogat in antioxidanti, uleiul de cocos are proprietati antibacteriene si antifungice, fiind ideal pentru vindecarea iritatiilor, cicatricilor, infectiilor sau acneei.

Utilizati uleiul de cocos direct pe pielea umeda pentru a beneficia de o hidratare intensa.

Uleiul de masline hidrateaza pielea, fiind un ingredient la indemâna oricui – protejeaza pielea impotriva radiatiilor ultraviolete si a cancerului de piele.

Se poate utiliza pur si simplu aplicat pe piele sau ca scrub in combinatie cu zat de cafea.

Fulgii de ovăz sau de migdale exfoliaza pielea cu blandete, ambele ingrediente fiind ideale pentru calmarea pielii iritate sau inflamate. Adaugati un pumn de fulgi in apa de baie si relaxati-va!

Bicarbonatul de sodiu, un ingredient minune, ieftin si cu atat de multe intrebuintari – tratament pentru acnee, pasta de dinti, exfoliant pentru ten si corp, deodorant eficient, solutie de curatare in profunzime a parului.

Mierea omoara bacteriile, calmeaza pielea iritata si o hraneste in profunzime, fiind un ingredient de baza la prepararea diferitelor masti sau pentru exfolierea pielii.

Untul de shea lasa pielea perfect hidratata pentru intreaga zi, fiind ideal pentru pielea excesiv de uscata. Untul de shea are SPF natural 6 si absoarbe anumite radiații solare. Se aplica direct pe corp sau pe fata.

Zaharul brut  este un ingredient ideal pentru exfoliere, daca iti doresti o piele curata si revitalizata. Il poti folosi ca exfoliant si pentru pielea fetei, insa trebuie masat usor, pentru a nu agresa tenul.

Aloe vera grabeste vindecarea pielii, o hidrateaza, stimuleaza producerea de noi celule, atenueaza inflamatiile si mancarimile pielii.

Pentru a va asigura de autenticitatea ingredientului, cel mai bine este sa aveti propia planta – rupeti o frunza pe din doua si aplicati lichidul direct pe locul dorit.

Adauga un comentariu

*