Alimente care scad colesterolul în mod natural

Dacă te linişteşte gândul că doar medicamentele te fac să uiţi de nivelul mare de colesterol, atunci ar trebui să ştii că dieta neechilibrată, cu multe grăsimi saturate, dar şi lipsa mişcării te pot face să pierzi terenul câştigat prin tratament.

Explicaţia este simplă: sângele are nevoie de antioxidanţi, aşa cum sunt pectina şi vitaminele C şi E, pentru a anula radicalii liberi. Numai aşa colesterolul nu se va depune pe artere. Iată câteva alimente care ajută la scăderea colesterolului!

Alimente care scad colesterolul în mod natural: ceaiul verde

Ceaiul verde, această băutură minune, poate reduce colesterolul rău și accelera creșterea celui bun, dacă este consumat în mod regulat.

Alimente care scad colesterolul în mod natural: fructele oleaginoase

Acestea sunt surse bogate de acizi grași polinesaturați care reduc nivelul colesterolului din sânge și întăresc vasele sangvine. Totuși, consumul lor trebuie limitat la 40-50 de grame pe zi, deoarece sunt bogate în calorii.

Alimente care scad colesterolul în mod natural: fulgi de ovăz

În cazul unui nivel ridicat de colesterol, vă puteți începe ziua cu fulgi de ovăz la micul dejun – sunt bogați în fibre care limitează absorbția colesterolului în sânge.

Alimente care scad colesterolul în mod natural: bananele

Bananele reprezintă surse bogate de potasiu și fibre, care ajută la menținerea sănătății inimii și un nivel echilibrat al colesterolului.

Alimente care scad colesterolul în mod natural: avocado

Fructul de avocado conține mai mult potasiu decât bananele, fiind bogat în grăsimi monosaturate care îmbunătățesc activitatea cardiacă. De asemenea, avocado reduce colesterolul rău și îl crește pe cel bun.

Alimente care scad colesterolul în mod natural: usturoiul

Usturoiul scade presiunea arterială, reduce nivelul colesterolului rău și previne formarea cheagurilor de sânge.

Alimente care scad colesterolul în mod natural: fasolea și lintea

Incluse în alimentație în mod regulat, fasolea și lintea îmbunătățesc nivelul colesterolului și îl păstrează în limite normale.

Alimente care scad colesterolul în mod natural: afinele

Afinele au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate fructele și conțin vitamina C, vitamine din complexul B, E, A, cupru, seleniu, zinc și fier (întărește imunitatea prin creșterea hemoglobinei și a concentrației de oxigen din sânge).

Alimente care scad colesterolul în mod natural: spanacul

Spanacul conține luteină, un pigment gălbui întâlnit și în gălbenușul de ou. Luteina ajută la regenerarea celulară și previne îmbătrânirea. O jumătate de cană de alimente bogate în luteină, consumată în fiecare zi, distruge orice urmă de colesterol rău (responsabil de blocajul arterial).

Alimente care scad colesterolul în mod natural: ciocolata neagră

Antioxidanții din ciocolata neagră pură cresc colesterolul bun cu 24% în doar 12 săptămâni de consum moderat, au arătat numeroase studii recente.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*