Acțiuni organizată de politistii moineșteni

Polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti şi a celor două secţii de poliţie rurale coordonate, au organizat executat o acțiune ocazie cu care au identificat, şi reţinut pe bază de ordonanţă, un bărbat, de 45 ani, cu antecedente penale, bănuit de comiterea în anul 2014, a infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prev.şi ped. de art.342, al.1 din C.pen. vănătoare fără autorizaţie şi vânătoare fără permis, fapte prevăzute şi ped. de art. 42, alin. 1 lit. a şi b, din Legea 407/ 2006. Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propunerea de arestare preventivă.  Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că arma de vânătoare folosită de bănuit la comiterea faptei aparținea unui deținător autorizat din comuna Agăș, fapt pentru care s-a dispus ridicarea în vederea cercetărilor, de la domiciliul acestuia a armei de vânătoarea, a permisului de deţinător şi s-a întocmit dosar penal și pe numele acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prev. şi ped. de art.342 alin.1 din Codul penal.

În urma cercetărilor efectuate de către lucrătorii Poliției municipiului Moinești, a fost identificat autorul furtului comis la data de 18 februarie 2015 dintr-o societate comercială din municcipiul Moinești, ca fiind un tânăr de 25 ani din localitate, cunoscut cu antecedente penale. Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi prezentat Parchetului de pe lîngă Judecătoria Moineşti cu propunere de arestare preventivă. Parchetul şi-a însuşit propunerea şi a prezentat inculpatul Judecătoriei Moineşti care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă de 30 zile pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Lucrătorii P.P. Asău au depistat în flagrant un tânăr de 17 ani din com. Asău care a tăiat fără drept şi sustras din pădurea proprietatea O.S. Comăneşti punctul Socer, patru arbori esenţă fag în volum total de 2,60 m.c.         Prejudiciul cauzat, în valoare de 600,65 lei, a fost recuperat integral, materialul lemons fiind predat reprezentanţilor O.S. Comăneşti. In cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 108-110 din Legea 46/2008, urmând ca la definitivarea cercetărilor, dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă judecătoria Moineşti cu propuneri procedurale.

Adauga un comentariu

*