Incendiu devastator la Agas

Miercuri, 25 februarie, la ora 04.33, Detaşamentul de Pompieri Moineşti şi Garda de Intervenţie Comăneşti au fost solicitate să intervină în comuna Agăş, sat Preluci, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria unei femei, în vârstă de 71 de ani. În cel mai scurt timp, din momentul anunțării, la locul evenimentului s-au deplasat, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti, o autospecială de intervenţie, iar din cadrul Gărzii de Intervenţie Comăneşti o autospecială de intervenţie şi o autospecială de intervenţie şi comandă, încadrate cu 10 salvatori. Totodată, la locul incendiului s-a deplasat și un echipaj SMURD. La sosirea pompierilor militari la faţa locului s-a constat faptul că incendiul, din gospodăria bătrânei de 71 de ani, se manifesta generalizat la o anexă cu destinaţia cameră de locuit şi magazie și se propagase la trei anexe ale unui vecin, în vârstă de 53 de ani, dar și la alte trei anexă ale unui bărbat, în vârstă de 58 de ani. La locul intervenţiei echipajul SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Comăneşti a acordat asistenţă medicală unei femei, în vârstă de 58 de ani, care suferise un atac de panică. Pacienta au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Comăneşti. Incendiul a fost lichidat, la ora 08.00. În urma incendiului, ce avut drept cauză probabilă efectul termic al unui burlan metalic amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile, s-au înregistrat următoarele pagube:

In gospodăriafemei, în vârstă de 71 de ani, au ars circa 60 mp din anexacu destinaţia cameră de locuit şi magazie; circa 25 mp din anexa cu destinaţia bucătărie de vară; circa 25 mp din anexa cu destinaţia adăpost de animale; circa 60 mp din magazia de lemn.

In gospodăriabărbatului,în vârstă de 53 de ani, au ars circa 30 mp din acoperişul anexei cu destinaţia adăpost de animale şi bucătărie.

In gospodăriabărbatului,în vârstă de 58 de ani, au ars circa 120 mp din acoperişul anexei cu destinaţia cameră de locuit şi magazie; circa 30 mp din anexa cu destinaţia magazie; circa 20 mp din magazia de lemn şi lemnele de foc depozitate în acesta.

Adauga un comentariu

*