Cele mai frecvente greseli atunci cand tinem o dieta

1294933418049Orice femeie vrea sa arate cat mai bine si sa straluceasca, iar unul dintre motivele care le impiedica sa se simta bine in propria piele sunt cele cateva kilograme in plus.

Daca tii dieta si cantarul nu iti arata ca eforturile au si dat roade, ba dimpotriva, ai inceput sa te ingrasi, nu inseamna ca organismul tau ar avea o problema deosebita. Cel mai probabil, repeti niste greseli care inhiba efectele regimului si care te pot imuniza in fata oricarei diete. Cel mai des, facem aceste greseli fara sa ne dam seama, insa ele sunt vinovate de esecul dietei.

Daca vreti sa pierdeti kilogramele in plus printr-o dieta pe care o alegeti singure fara sfatul unui nutritionist, iata care sunt greselile pe care trebuie sa le evitati.

Fara cina. Sunt multe persoane care renunta la masa de seara pentru a slabi, dar nutritionistii spun ca nu e tocmai bine deoarece senzatia de foame se intensifica si s-ar putea sa cedati tentatiei si sa mancati foarte tarziu, poate chiar inainte de a merge la culcare ceea ce nu e bine. O salata usoara mancata pe la ora 7 va potoli senzatia de foame si ispita nu va mai fi asa de amre.

Doar fructe la cina. In pofida a ceea ce crede foarte multa lume, fructele contin zaharuri care se transforma in grasime. Pastrati fructele pentru micul dejun pentru a avea mai multa energie, pentru cina sunt mai potrivite legumele proaspete.

Uita de dietele extreme pe termen scurt. Daca esti adepta dietelor care te fac sa slabesti intr-un timp foarte scurt, renunta la ele. Probabil ca ai observat efectul Yo-Yo si esti constienta ca vei reveni la greutatea initiala dupa ce vei renunta la dieta. Studiile au aratat ca beneficiile sunt prea mici in comparatie efectele negative si includ stare generala de moleseala, chiar lesin, migrene si multe altele.

O singura masa pe zi. Corpul are nevoie de doze mici dar dese de proteine pe tot parcursul zilei pentru a face fata solicitarilor. Ideea cu o singura masa pe zi e total gresita, potrivit nutritionistilor.

Adauga un comentariu

*