Continuă acțiunile de prevenire și combatere a delictelor silvice

Peste 37 de m.c. de material lemnos confiscat și sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 30000 de lei. Acestea sunt rezultatele acțiunii desfășurate de polițiști, în județul Bacău, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Polițiștii de ordine publică, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Silvice Bacău, au desfășurat o nouă acțiune de verificare a legalități activităților de exploatare, transport, prelucrare și valorificare a materialelor lemnoase din fondul forestier. Astfel a fost identificat un bărbat de 46 de ani, care în calitate de administrator al unei societăți comerciale a emis un aviz de însoțire secundar pentru cherestea rășinoase fără a preciza sortimentele și numărul de bucăti transportate. S-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale în cauză  conform prevederilor Legii 171/2010.

În comuna Brusturoasa, a fost identificată o instalație de debitat neautorizată, care a prelucrat cantitatea totală de 10,579 m.c. cherestea rasinoase. De asemenea a fost identificată cantitatea e 0,83 mc bușteni rășinoase pentru nu s-au prezentat documente de proveniență. S-a dispus sancționarea contravențională a persoanei în cauză cu amendă în valoare de 2000 lei și confiscarea materialului lemnos.

Pe raza localității Măgirești a fost identificat un bărbat, care în calitate de angajat al unei societăți comerciale transporta 18,65 m.c. lemn rotund diverse specii pentru care a prezentat un aviz de însoțire primar, care nu corespundea din punct de vedere cantitativ și calitativ. S-a dispus măsura sancționarii societății în cauza cu amendă în valoare 15000 lei și confiscarea materialului lemnos, care a fost predat O.S. Moinesti, in vederea valorificarii.

În localitatea Furnicari au fost depistate în flagrant trei persoane care transportau material lemnos cu atelaje hipo. În urma verificării incarcaturii s-a constatat ca materialul lemnos este de esență stejar, pentru care nu s-a putut face dovada cu documentatie autorizata. Față de cele 3 persoane s-a luat măsura sancționării conntravenționale cu amenzi în valoare de 4000 de lei fiecare și confiscarea materialului lemnos.

Doi bărbați au fost prinși în flagrant de polițiști în timp ce tăiau fără drept arbori esență fag din pădurea unui cetățean din comuna Solonț. Materialul lemnos, cu un volum de 1,53 m.c., în valoare de 280 lei, a fost ridicat în vederea confiscării. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Polițiștii din Moinești au depistat în flagrant doi bărbați din Moinești, care au tăiat și sustras  26 arbori esenţă arin, din pădurea proprietatea O.S. Moineşti. Materialul lemnos a fost ridicat şi predat O.S. Moineşti, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

 

Adauga un comentariu

*