Cum combatem coșmarurile

cosmaruriÎn ultimul timp constatăm că din ce în ce mai des și copiii sunt afectați de insomnii sau au somn agitat cu coșmaruri. Așadar, îți prezentăm câteva remedii pentru coșmaruri.

Coșmarurile pot apărea mai des în perioadele de maxim stres. Cei mai mulți oameni au probleme cu coșmaruri din cauza stresului de zi cu zi, lipsei de somn pentru odihna completă a organismului, dar și vizualizarea unor materiale mass-media violente. O serie de studii din Australia și Statele Unite ale Americii au demonstrat că hiperactivitatea este una din cauzele principale ale unui somn agitat însoțit de coșmaruri.

Iar televizorul este una din cauzele care stimulează apariția coșmarurilor, deoarece, după închiderea televizorului oamenii au probleme în alungarea gândurilor și imaginilor obsesive sau violente vizionate înainte de culcare.

Din păcate, se întâmplă din ce în ce mai des ca și copiii să fie afectați de insomnii sau somn agitat cu coșmaruri. Așadar, îți prezentăm câteva remedii pentru coșmaruri.

Ar fi bine dacă ai putea să reduci vizionatul la televizor, în special înainte de a te întinde în pat și mai ales dacă ai avut o zi încărcată. Deși pare că te relaxezi în fața televizorului, nu este deloc așa, deoarece creierul, urmărind ceea ce se întâmplă la televizor, se identifică cu personajele și are activitate fără să te miști din pat. Iar asta îți obosește și mai mult mintea, care ar trebui relaxată seara. Coșmarurile apar și pe fondul vizionării excesive în combinație cu stres și oboseală psihică.
Un bun remediu pentru coșmaruri este să stai întinsă în pat înainte de culcare și să asculți muzică clasică, muzică ușoară care să te relaxeze și să te destindă. Așa vei lasă să iasă toată oboseala, să se așeze toate gândurile de peste zi și vei putea să ai un somn liniștit. Pe lângă relaxarea prin muzică, poți să faci câteva exerciții de respirație abdominală, te va ajuta să adormi imediat. Vei vedea că rezultatele acestui remediu se văd din primele zile.

Ceaiurile sunt remedii excelente pentru coșmaruri. Dacă exagerezi, în general, cu mâncatul seara înainte de culcare, ar fi bine să renunți la acest obicei sau măcar să reduci consistența cinei. Acest lucru însoțit de un ceai călduț de gălbenele te va ajuta să digeri mai ușor și să dormi mai bine, fără coșmaruri.

Ceaiul de salvie este recunoscut ca liniștitor și excelent pentru coșmaruri, mai ales în perioadele de menstruație cu mari dureri, dar și la menopauză, când coșmarurile sunt însoțite de bine știutele bufeuri. Ceaiurile de sunătoare și de tei înainte culcare îți vor oferi calmul și odihna de care ai nevoie pentru a te reface. Toată lumea știe de acțiunea antidepresivă a sunătoarei, dar puțini știu de faptul că florile de tei se recomandă mai ales ca sedative nervoase, în insomnii și somnuri agitate.

Valeriana este printre cele mai eficiente remedii pentru coșmaruri și insomnii. Datorită componentelor din uleiul volatil, în special a acizilor valerianici, preparatele pe bază de valeriană sunt recomandate în insomnii, nervozitate, dar și coșmaruri.
Deci, dacă pentru câteva zile la rând încerci să te relaxezi prin muzică, citit, chiar și plimbări seara înainte de culcare și în plus, bei un ceai cald dintre ceaiurile de mai sus, cu siguranță vei scăpa de coșmaruri.

Dacă, în schimb, ai un copil care suferă de coșmaruri, este bine să începi cu interzicerea vizionării televizorului sau filmelor ușor violente înainte de culcare. Câteva zile la rând ai putea să lași o lumină ușoară în cameră, muzică liniștitoare, chiar și povești audio de culcare. Copiii se pot simți în siguranță dacă le atârni un prinzător de vise (dream catcher) de fereastră sau deasupra patului.

De asemenea un remediu pentru coșmaruri și somn agitat la copii este să pui un pic de lavandă în perna micuțului, pentru un somn calm și fără coșmaruri. Este bine să eviți să îl lași să bea apă înainte de culcare, mersul la baie din timpul nopții îl poate speria și apoi poate readormi greu sau poate avea coșmaruri.

Sursa: www.clcksanatate.ro

Adauga un comentariu

*