Scoala din localitatea Racauti va fi modernizata

20150126_111202Primaria comunei Buciumi anunta lansarea proiectului de finantare cu fonduri nerambursabile a scolii cu clasele I-VIII din localitatea Racauti, judetul Bacau. In urma investitiei, scoala va fi renovata, modernizata si extinsa. 210 copii din localitate vor putea beneficia de 25 de echipamente IT moderne, de conexiune la reteaua de internet si de mobilier didactic specific. Extinderea scolii va presupune construirea unui grup sanitar, a unei incaperi pentru centrala termica si a unei magazii pentru lemne. Prin implementarea proiectului, copiilor care invata in scoala din Racauti li se va pune la dispoziţie aparatura necesara instruirii in domeniul IT. Totodata, va creste gradul de sănătate, prin asigurarea unor condiţii de salubritate, dar si nivelul de confort, prin asigurarea unui mobilier adecvat si a unei incalziri corespunzătoare a clădirii pe perioada iernii.

20150126_121106Valoarea totala a investitiei este de 2.311.624,76 lei. Obiectivele generale ale proiectului sunt de imbunătăţire a calităţii infrastructurii de educaţie, precum si a dotarii scolare in invatamantul primar si gimnazial în proprietate publica, in judeţul Bacău, de creştere a calităţii educaţiei in invatamantul primar si gimnazial în comuna Buciumi, de imbunătăţire a accesului la educaţie a grupurilor dezavantajate, cu accent pe rromi, in vederea promovării drepturilor omului si a şanselor egale, precum si de integrare a tehnologiilor de informaţie si comunicare in cadrul învăţământului din comuna Buciumi.

Data de începere a perioadei de implementare a contractului de finanţare a fost 30.08.2014, iar proiectul este prevazut a se finaliza la sfarsitul acestui an, pe 29.12.2015. Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”; Domeniul de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

 

 

Adauga un comentariu

*