18 elevi din Gura Vaii au ajuns la spitalul din Onesti!

Celor 18 elevi in clasa a VIII-a, de la scolile din comuna Gura-Vaii,li s-a administrat vaccinul diftero – tetanic, dupa care li s-a facut rau.

 

18 elevi din satele Dumbrava, Capata si Temelia, din comuna bacauana Gura-Vaii, au inceput sa se simta rau dupa administrarea vaccinului. Aveau dureri de cap, mânile le amortisera si se simteau rau. Cadrele didactice din comuna au sunat parintii pentru a-i auunta de situatia creata. Medicul din comuna a chemat salvarea, copiii fiind transportati la Spitalul Municipal Onesti.

Au facut reactie la vaccin

Oficialii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Bacau spun ca numarul copiilor care au simtit reactiile adverse se ridica la 22, din cei 23 vaccinati. „Au prezentat dureri la locul administrarii, extremitati reci, stare de slabiciune. Medicul de familie le-a administrat in prima faza antihistaminic si calciu gluconic, iar in urma examinarii de catre medicul pediatru de la Spitalul Onesti, copiii au fost trimisi la domiciliu, diagnosticul fiind clinic sanatos”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau. Vaccinul DT (diftero-tetanic) se face in cadrul campaniei nationale de vaccinare si potrivit specialistilor aceste reactii pot aparea, asa cum a fost si in cazul acestor elevi, insa nu sunt grave.La externare, pacientii au primit retete cu vitamine si calciu. O situatie similara s-a inregistrat si la Curtea de Arges, unde circa zece copii au ajuns la spital dupa ce au primit acelasi vaccin.

 

Adauga un comentariu

*