Scapa de durerile de cap cu ajutorul remediilor naturale

dureri-de-capMulti dintre noi suferim de dureri de cap si de migrene cel putin o data pe luna, spun statisticile. Aproximativ jumatate dintre acestia au astfel de dureri in fiecare saptamana. Atunci cand nu ascund boli grave, aceste dureri pot fi tratate fara medicamente, cu ajutorul plantelor si a unor suplimente naturale. 

Ghimbirul
Datorita proprietatile antiinflamatoare ale ghimbirului fac ca aceasta planta puternica sa lupte intr-un mod eficient impotriva durerilor de cap cronice. Este eficient impotriva cefaleelor, dar si a migrenelor.
O solutie rapida, care da rezultate in aproximativ 30 de minute, este infuzia din radacină de ghimbir. Pui o lingurita de radacina de ghimbir ras intr-o cana, peste care torni apa clocotita, apoi lasi la infuzat aproximativ un sfert de ora.
Deasemenea un alt remediu este prepararea unei paste din pudra de ghimbir uscat si apa, si aplicarea produsului obtinut pe frunte, pentru o ameliorare imediata.
Magneziul 
Administrat in fiecare zi, magneziul reduce frecventa migrenelor. Multe studii au aratat ca persoanele care sufera de migrene au deficiente de magneziu in organism. Mineralul ajuta la calmarea nervilor, care devin suprasolicitati in timpul migrenelor.
Este indicat să iei cate o pastila de magneziu, de trei ori pe zi, timp de o luna de zile. Totodata, poti creste aportul acestui mineral in organism consumand legume verzi, nuci, dar si seminţe de dovleac si mirodenii precum coriandrul si piperul negru.
Menta
Durerile de cap pot trece masand fruntea cu cateva picaturi de ulei esential de menta. Se pare ca menta poate sa impiedice organismul sa trimita semnale dureroase sistemului nervos central. Acest lucru va reduce semnificativ durerea.
Rozmarinul 
Rozmarinul este recomandat in cazul tratarii durerilor de cap cauzate de gripa. Fierbeti un pumn de rozmarin in apa fierbinte si puneti-l intr-o ceasca mare. Acoperiti-va capul cu un prosop si inhalati vaporii. Tratamentul trebuie repetat de cate ori este necesar pana cand durerea dispare.
Si uleiul esential de rozmarin te ajuta sa calmezi durerea. Nu trebuie decat sa aplici pe frunte si pe tample si sa te masezi usor timp de 2 minute. Apoi trebuie sa te relaxezi, pentru ca acesta sa actioneze.
Teiul
Florile de tei contin substante care te ajuta sa te relaxezi, caci este cunoscut faptul ca una dintre cauzele durerilor de cap este stresul. Ai nevoie de cateva flori de tei, peste care torni apa clocotită.  Lasi sa treacă zece minute dupa care il poti bea, chiar indulcit cu miere de albine.

Adauga un comentariu

*