O băcăuancă în finala Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță încheierea înscrierilor pentru Competiția Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate în anul universitar 2013-2014. În Concurs, la cele opt categorii anunțate, s-au înscris 200 de studenți români din toate colțurile lumii. Concurenții provin de la unviersități de prestigiu internaţional, precum Massachusetts Institute of Technoly (MIT), Yale University, Imperial College London, University of Cambridge, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne, dar nu numai.Aceştia s-au înscris pentru categoriile Studentul Român al Anului din America de Nord – nivel universitar și nivel post-universitar; Studentul Român al Anului din Europa – nivel universitar și nivel post-universitar; Studentul Român al Anului de pe Alte Continente; Studentul Român Erasmus al Anului; Studentul Anului în România; și Premiul Special în Arte.Lista finaliștilor pentru fiecare categorie este disponibilă pe site-ul Galei Studenților Români din Străinătate accesând următorul link – www.gala.lsrs.ro/finalisti-2015. Printre acești tineri eminenți se afla si bacauanca Andreea Leonte(finalistă la categoria Alte Continente). Atât Adreea, cât și toți ceilalți finaliști reprezintă modele de succes în societatea noastră și sunt exemple firești ale ambiției și reușitei pe plan academic și profesional.

Andreea LEONTE, din Bacău, urmează un program de masterat în Chinese Business and Commercial Law în cadrul Beijing Foreign Studies University, China. În trecut a studiat la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din Bacău și a obținut diploma de licență în drept la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, beneficiind și de o bursă Erasmus în Italia. În paralel, a desfășurat numeroase activități de voluntariat în cadrul Asociației Studenților în Drept European și al Asociației Studenților Francofoni din Iași, a fost responsabil regional pe durata Campaniei de Toamnă a ANOSR, precum și consilier în proiectul Profesorul Bologna. De asemenea, vorbeşte patru limbi străine printre care engleză, franceză, italiană și chineză.

Distincția în Educație se premiază la început de an!

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate. La început de 2015, evenimentul va reuni la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti, studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental. Totodată, la eveniment vor urca pe scenă tineri artiști români de renume internațional, alături de care invitații și membrii Ligii vor sărbători 6 ani de activitate a LSRS. La eveniment sunt așteptați 800 de participanți, studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.

Adauga un comentariu

*