După 40 de ani de așteptare, o familie săracă din Nicolae Bălcescu va petrece Crăciunul în casă nouă

Visul de o viață al familiei Biur din comuna Nicolae Bălcescu se îndeplinește de Crăciun. Cei doi soți și copiii lor se pot muta într-o casă decentă, construită de asociația Habitat for Humanity Comănești în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău.

De când s-au căsătorit, de 40 de ani, Petre și Varvara Biur au dorit să aibă o casă a lor. Încă din tinerețe, au început să construiască una în aceeași curte cu cea părintească, au ridicat două camere, însă nu au apucat să le termine. În urma unui accident de muncă, Petre Biur a rămas în scaun cu rotile. Camerele construite au rămas astfel în paragină și au trebuit demolate. Habitat for Humanity Comăneşti, în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Bacău, a început în luna mai 2014, prin proiectul “Niciodată nu e prea târziu!”, construcția unei locuințe decente, simple și accesibile, adaptată nevoilor specifice unei persoane cu dizabilități.“Sunt foarte bucuros că în sfârșit, avem o casă a noastră, dar și că voi putea să ies singur din casă, fără să mai astept ore în șir pe cineva să mă ajute’’, mărturisește Petre Biur.Lucrările la casa familiei Biur au fost realizate de beneficiarii DGASPC Bacău, sprijiniți în timp de angajați ai I.S.U. Bacău, dar și de voluntari veniți din SUA, prin rețeaua internațională Habitat for Humanity.Marți, 23 decembrie 2014, ora 11, în satul Valea Seacă, com. Nicolae Bălcescu, jud. Bacău, va avea loc evenimentul de dedicare, în care familia Biur va primi cheile propriei case.

Despre Habitat for Humanity Comăneşti

Habitat for Humanity Comănești este filială Habitat for Humanity România, una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Despre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău are rolul de a asigura, la nivel judeţean, aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie.

Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt DGASPC

 

Adauga un comentariu

*