Ce este indicat sa mananci ca sa scapi de acnee

618x380_1399719514185076beTe confrunti cu probleme ale tenului, avand un aspect  acneic? Inainte sa incerci tot felul de tratamente sau daca ai facut asa deja si nu ai nici un rezultat, mai fa ceva: schimba-ti alimentatia!

Acneea apare de obicei in adolescenta, insa si multi adulti se confrunta cu ea. Desi este o afectiune foarte comuna, ne simtim stanjeniti din cauza ei si nu stim cum sa scapam mai repede. Din acest motiv, incercam tot felul de creme si tratamente, insa foarte putine ne satisfac, in special pe termen lung.

Insa frumusetea vine din interior, iar acest lucru se aplica si in cazul acneei. Inainte de a incerca diferite tratamente, este recomandat sa iti schimbi putin alimentatia, pentru ca exista anumite alimente care sunt recomandate pentru a scapa de afectiune, iar altele care iti fac rau.

Nu exista o reteta care sa functioneze perfect la fiecare persoana, pentru ca orice organism este diferit. De asemenea, trebuie sa ai rabdare si este recomandat sa scoti sau sa introduci in alimentie cate un lucru pe rand, pentru a vedea daca exista schimbari.

Introducerea in organism a alimentelor cu o mare cantitate de apa, cum ar fi pepene verde, castraveti, patrunjel sau varza ajuta in lupta contra cosurilor. Apa din ele elimina toxinele si astfel ai o piele mai stralucitoare.

Alimente interzise
Din pacate, lista nu suna prea bine, insa daca vrei sa ai o piele sanatoasa si o viata sanatoasa per total, ar trebui sa renunti la: ciocolata, inghetata, chips-uri, bauturi carbogazoase cu un continut mare de zahar, alimente prajite, fast food si carne rosie.

Alimente premise
Alimentele recomandate sunt cele bogate in sulf, precum ouale, ceapa, usturoiul si fructele de mare, legume si fructe cu un continut mare de vitamina A si E, grasimi bune, cereale integrale. De asemenea, chefirul quinoa, anghinarea, ceaiul verde, somonul si carnea alba te pot ajuta.

In aceasta perioada, cand inca schimbi alimentatia, este recomandat sa nu folosesti tratamente din comert, pentru a vedea daca un anumit aliment este vinovatul afectiunii. Poti totusi sa iti faci masti homemade, ieftine si eficiente.

Adauga un comentariu

*