Cojile fructelor, remedii excelente

coaja_portocala_65557400Cojile fructelor pot să fie un remediu perfect pentru unele afecțiuni , așa că data viitoare nu le mai arunca atât de uşor. În cojile fructelor şi ale legumelor se ascund adevărate depozite de vitamine şi de minerale. Este foarte important însă ca, înainte de a le folosi, să speli foarte bine fructele şi legumele şi să ţii în apă sărată timp de jumătate de oră, pentru îndepărtarea eficientă a murdăriei.

De asemenea, cojile fructelor şi ale legumelor pot conţine urme de pesticide, care pot fi înlăturate dacă le clăteşti cu apă în care ai adăugat bicarbonat de sodiu sau suc de lămâie.

Coji de măr, înainte de culcare

Cojile de mere sunt un remediu la-ndemână dacă insomniile îţi fac nopţile albe. Ai nevoie de două linguri de coji de mere mărunţite, peste care torni 250 ml de apă clocotită.

Lasă la infuzat zece minute şi bea ceaiul cu două ore înainte să te culci. Pentru gust, poţi îndulci infuzia cu o linguriţă de miere.

Somnul vine mai uşor şi dacă îţi pui alături de pat câteva coji proaspete de portocale. Tot infuzia cu coajă de mere îţi face bine dacă ai crampe la stomac. Pentru asta, bea câte trei căni cu ceai de coji de mere pe zi.

Piersicile, ajută tenul

Piersicile reprezintă un fruct adesea neglijat, dar coaja lor este bună şi consumată şi aplicată pe faţă prin frecare usoară, pentru strălucirea tenului. Bogată in potasiu şi vitamina A, coaja ajută la revitalizarea pielii, iar consumarea ei poate stimula sistemul imunitar, poate indepărta toxinele din organism, poate proteja ochii de cataractă si reduce riscul de cancer, boli de inimă si artrită.

Dacă vrei să o folosesti ca si exfoliant, pune puţin zahăr pe partea sa cărnoasă si freacă uşor tenul.

coajaportocalaPortocalele uşurează digestia

Dacă ai digestia lentă, pune o linguriţă de coajă de portocală pisată într-o cană cu apă fierbinte, lasă la infuzat un sfert de oră şi ia acest amestec după masa de prânz.

Coaja de portocală te ajută şi să previi constipaţia. Fierbe cojile de la două portocale timp de o jumătate de oră şi aruncă apa. Apoi, fierbi din nou cojile într-un litru de apă, după care le scoţi şi le laşi la temperatura camerei până a doua zi, dimineaţa, când le iei pe stomacul gol.

Dacă ai probleme cu digestia sau balonările, te ajută maceratul din coajă de portocală.

Iată cum îl prepari: pui seara coaja de la o portocală de mărime medie în 200 ml de apă plată. Laşi la macerat cel puţin opt ore. Iei apoi câte două linguri după fiecare masă principală.

Din învelişul alb al cojii de portocală se extrage pectina alimentară, folosită la prepararea gemurilor.

Pere

Coaja de la pară este plină de fibre si contine de asemenea si vitamine si nutrienti in cantităţi mai mari decât miezul in sine. Printre altele, contine o substanţă despre care s-a arătat că poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Adauga un comentariu

*