Deserturi delicioase si sanatoase cu mere si iaurt

P1140035editedDaca iti plac retetele cu mere, cu siguranta nu poti refuza aceste deserturi. Sunt savuroase si usoare, asa ca le poti savura fara griji si de Sarbatori, la finalul unor mese copioase.

Placinte cu mere, crumble cu mere, tarte sau prajituri cu mere si parfum de scortisoara. Sunt deserturi cu care te-ai obisnuit si pe care le pregatesti mai ales in sezonul rece. Profita de gustul bun al merelor si adauga-le iaurt pentru a crea niste deserturi delicioase si cu putine calorii. Savureaza-le la micul dejun, la gustare sau dupa cina.

Chipsuri de mere cu sos de caramel sarat

Ingrediente: 170g iaurt slab, 2 linguri nuci tocate, 1/4 lingurita sare grunjoasa, 1 lingura sos caramel, 1 mar granny smith.

Metoda de preparare: Incinge cuptorul la 135C si pregateste o tava cu hartie de copt. Feliaza marul foarte subtire si aseaza feliile pe tava.Coace-le timp de 30 minunte pe fiecare parte.

Intre timp, pune sosul de caramel la microunde timp de 30 secunde , la putere mare. Incorporeaza sarea si toarna sosul peste iaurt intr-un bol. Presara nuci tocate si serveste cu chipsuri de mar.

trifle-cu-mar-pentru-micul-dejun_size5Trifle cu mar pentru micul dejun

Ingrediente: 1 lingura nuci coapte tocate, 90g mar cubulete, 150g iaurt simplu, 5 biscuiti cu scortisoara.
Metoda de preparare: Rupe biscuitii in bucati mici si pune jumatate din ei la baza unui pahar sau bol. Adauga un strat din jumatate din iaurt  si un strat de bucatele de mar. Repeta cu inca un strat din fiecare ingredient si presara nuci deasupra.
desert-cu-mar-si-iaurt_size5Desert cu mar si iaurt
Ingrediente: 1 praf de scortisoara , 90g mere, 200g aluat placinta, 1/2 lingurita zahar, 150g iaurt.
Metoda de preparare: Pregateste o tava cu hartie de copt unsa. Taie fasii din aluatul de placinta si formeaza din ele o foaie impletita. Taie forme rotunde cu ajutorul unui disc de patiserie de 10-12 cm. Unge aluatul cu ulei si presara zaharul amestecat cu scortisoara. Aseaza formele pe tava si coace-le timp de 10-15 minute in cuptorul incins la 200C.

Lasa-le sa se racoreasca si, intre timp, amesteca iaurtul cu merele tocate. Imparte amestecul in 2 vase rotunde si acopera-l cu formele din aluat coapte mai devreme.

Sursa: www.foodstory.ro

Adauga un comentariu

*