Acțiuni ale Inspectoratului pentru situații de urgență Bacău

igsuIncendiu în comuna Buhoci

Garda de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în localitatea Buhoci pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în gospodăria unei femei, în vârstă de 63 de ani. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperişul casei. Construcţia avea pereţii din paiantă şi acoperişul din astereală de lemn cu învelitoare din tablă.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Buhoci.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit electric, au ars aproximativ 60 mp acoperiş casă de locuit, aproximativ 10 mp anexă din lemn şi bunuri casnice din două camere.

Degajare țurțuri

Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitată să intervină în municipiul Oneşti, strada Mărăşeşti, pentru degajarea unor ţurţuri de pe acoperişul unui bloc de locuinţe aparţinând Asociaţiei de Proprietari nr. 34.

Pompierii militari, au intervenit cu ajutorul autoscării mecanice pentru salvare de la înălțime și au îndepărtat țurțurii de gheață formați, la strașina acoperișului, pe o lungime de aproximativ 10 metri.

Deblocare ușă acces

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Milcov, pentru deblocarea unei uşi de acces în apartamentul unui bărbat, în vârstă de 77 de ani.

Accesul în locuinţă s-a realizat prin forţarea uşii de la intrare.

Transport persoane supraponderale

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Erou Costel Hasan, pentru a transporta o persoană supraponderală, în vârstă de 93de ani. Pacientul a fost transportat de către pompierii militari din apartamentul acestuia până la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Județean Bacău, în vederea acordării îngrijirilor medicale şi transportului la spital.

Vineri, 05 decembrie 2014, la ora 07.06, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada Republicii, pentru a transporta o persoană supraponderală, în vârstă de 49 de ani. Pacientul a fost transportat de către pompierii militari din apartamentul acestuia până la un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Bacău, în vederea acordării îngrijirilor medicale şi transportului la spital.

Activitatea echipajelor SMURD

În perioada 04.12.2014, ora 07.00 – 05.12.2014, ora 07.00, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 8 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Bacău – 3 intervenții în municipiul Bacău și câte o intervenție în comunele Buhoci și Măgura; S.M.U.R.D. Onești – o intervenție în municipiul Onești și câte o intervenție în comunele Livezi și Căiuţi.

Adauga un comentariu

*