Sfaturi pentru numararea caloriilor

numeri-caloriileAtunci cand vrei sa dai jos cateva kilograme nu poti trece cu vederea cel mai important aspect al procesului de transformare corporala: alimentatia.

Nu conteaza cat de mult sport faci, ce combinatii alimentare folosesti, cata apa bei sau cine stie ce alte trucuri de slabit mai folosesti, atat timp cat consumi mai multe calorii decat trebuie, te vei ingrasa. Pe de alta parte, si daca mananci prea putin, rezultatele nu vor fi cele scontate, procesul de slabire putand stagna.

Iata niste informatii de baza, oferite de LiveStrong, prin care iti vei putea controla dieta:

Proteinele

O regula importanta pentru ca grasimile sa fie eliminate si muschii mentinuti este sa consumi minim 0,75 grame de proteine pe 2 kilograme corp, asa ca bucura-te de pieptul de pui de la pranz.

Totusi, daca vrei sa consumi mai multe proteine fara sa te ingrasi, trebuie sa mai reduci din numarul carbohidratilor. Incearca timp de 2-4 saptamani sa respecti aceste indicatii in cea mai mare parte a timpului si apoi vezi cat ai slabit.

Carbohidratii

Nu este bine sa renunti definitiv la carbohidrati, ci doar sa reduci cantitatea acestora. Nu depasi 0,75 grame la fiecare 2 kilograme din greutatea ta. Cea mai buna varianta este sa alegi carbohidratii care nu contin zahar si sa-i consumi cu 30-90 de minute inainte de a merge la sala de fitness.

Grasimile

Grasimea are 9 calorii pe gram, asa ca te ingrasa mai mult decat carbohidratii si proteinele, care au 4 calorii pe gram. De exemplu, o persoana care are 100 de kilograme si va consuma 150 de grame dintre cele 3 grupe, va primi 600 de calorii din proteine, 600 din carbohidrati si 1.350 din grasimi, ceea ce inseamna un total de 2.550 de calorii.

Poate parea cam multa grasime, dar aminteste-ti ca ea nu ingrasa neaparat, ci are si capacitatea de a mentine senzatia de satietate. Depinde de tine sa alegi grasimile cele mai sanatoase cu putinta si sa le consumi in momentele propice ale zilei, astfel incat energia sa fie consumata si nu stocata.

Adauga un comentariu

*