Accidentati pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 53 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe str George Bacovia din localitate, a surprins și accidentat o persoană de sex feminin, care era angajată regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni prevazută cu indicator și marcaj. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde a primit îngrijiri medicale, fără a necesita internare.   Atât conducătorul auto cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

O femeie de 36 de ani, care conducea un autoturism pe strada Energiei din Bacău,  a surprins şi accidentat o alta femeie de 37 de ani, care era angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator şi marcaj rutier.Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Bacău, unde a primit îngijiri medicale fără a fi necesară internarea. Conducătoarea auto şi victima au fost testate cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Stimaţi conducători auto, tragem un semnal de alarmă asupra modului în care conduceţi autovehiculele în apropierea trecerilor de pietoni! 

În tumultul traficului, printre miile de maşini care circulă încoace şi încolo, pietonul are şi el un punct de siguranţă: trecerea pentru pietoni! Este locul care, prin lege, îi oferă integritate corporală. Sau ar trebui să fie aşa, pentru că se pare că tot mai mulţi şoferi uită acest lucru.

 Astfel, vă reamintim că legea vă obligă să reduceţi viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni, astfel încât să evitaţi crearea oricărei stări de pericol. Încadrarea vitezei în limitele stabilite de lege nu este suficientă pentru a circula în siguranţă. Aveţi în vedere faptul că, mai ales în condiţii meteorologice nefavorabile, distanţa de frânare a unui autovehicul se măreşte şi, direct proporţional, riscul producerii de accidente este mai mare.

 

Adauga un comentariu

*