Sunatoarea, un antidepresiv natural

ceai-sunatoare1Daca ne confruntam cu o stare accentuata de oboseala si nu mai avem puterea de a duce la bun sfarsit indeplinirea sarcinilor zilnice, exista o mare probabilitate de a suferi de o usoara depresie. Astfel, va recomand sa incercari un remediu natural pentru a reveni la o stare de bine.

Stresul si stilul de viata dezechilibrat au determinat o crestere alarmanta a cazurilor de depresie. Un remediu recomandat astazi este sunatoarea.

Sunatoarea contine hipericina, o sustanta de culoare rosu-bruna care are rolul de a reduce nivelul de stres din organism. Deasemena, sunatoarea mai contine si saponine, taninuri, acid ascorbic, nicotinic si valerianic. Aceasta poate fi administrata in ceaiuri, sub forma de tinctura, de pulbere sau de comprimate.

sunatoarea-(hipericum-perforatum)[1]Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta si din 250 ml apa fierbinte. Dupa zece minute, amestecul se strecoara si se bea îndulcit cu o lingurita de miere. Se beau doua cani de ceai pe zi, in cure de doua-trei luni.

De asemenea, planta se mai recomanda in caz de anxietate, de atac de panica si de insomnie. Pentru a evita complicatiile, se recomanda ca remediile pe baza de sunatoare sa nu fie luate in acelasi timp cu tratamentul medicamentos antidepresiv.

 

 

 

Adauga un comentariu

*