Cod galben de ploi si ninsori, pana vineri

image-2014-11-19-18606627-41-cod-galben-ploiAdministratia Nationala de Meteorologie a emis doua atentionari cod galben de ploi abundente, ninsori si intensificari ale vantului, valabile de miercuri de la ora 18:00 pana vineri la ora 12:00, pentru zona de sud-est a tarii.

Prima atentionare cod galben este pentru ploi insemnate cantitativ si intra in vigoare astazi, la ora 18:00, fiind valabila pana joi, la ora 6:00. Astfel, in intervalul mentionat anterior, va ploua in jumatatea de est a tarii, iar in Dobrogea, Baragan si in estul si sudul Moldovei cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40-50 l/mp.

Meteorologii precizeaza ca in a doua parte a noptii, in grupele nordice ale Carpatilor Orientali si zonele deluroase aferente precipitatiile vor fi predominant sub forma de lapovita si ninsoare.

Cea de a doua atentionare intra in vigoare joi, la ora 6:00, fiind valabila pana vineri la ora 12:00.

In intervalul mentionat, in Carpatii Orientali si Meridionali si in zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile si local se va depune strat de zapada.In Moldova va ploua abundent in cursul zilei de joi, 20 noiembrie cand local se vor cumula peste 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp, apoi precipitatiile vor deveni mixte si vor slabi in intensitate.

Vantul va prezenta intensificari temporare in cea mai mare parte a tarii, dar cu viteze mai mari in regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Sursa: www.hotnews.ro

Adauga un comentariu

*