Dieta raw vegan – alimente permise si nepermise

raw-foodDieta Raw Vegan este un stil de viaţă care prinde tot mai mult teren şi în România. Acest stil este un fel de dietă vegetariană, în care alimentele se mănâncă însă doar în stare crudă. Dacă te întrebi de ce, motivul este simplu: pentru ca enzimele să fie păstrate intacte.

Această dietă are numeroase beneficii pentru sănătate:

  • îmbunătățește imunitatea
  • echilibrează metabolismul
  • stare de sănătate foarte bună
  • mai multă energie
  • ajută în prevenirea numeroaselor boli precum diabetul, cancerul sau hipertensiunea
  • eliminarea toxinelor din corp
  • piele mai sănătoasa
  • pierdere în greutate
  • somn mai liniștit

raw-veganMulte persoane se tem că dacă nu vor consuma carne, corpul nu va primi suficiente proteine, dar acest mit este la fel de fals pe cât de des este auzit.  Alimentele permise în dieta raw vegan sunt următoarele:

  • legume și fructe proaspete
  • sucuri de legume și fructe proaspete
  • legume și fructe deshidratate la temperaturi între 37 si 45º C
  • semințe și nuci scufundate în apa pentru câteva ore
  • miere, polen crud congelat
  • condimente uscate și măcinate
  • alge marine
  • varză murată, zeamă de varză, borș, kombucha și alte produse obținute prin proces de fermentație natural
  • apa naturală de izvor

lovegan3Raw vegan înseamnă un stil de viaţă sănătos care implică o alimentaţie ce are la baza numai crudităţi. Nu se foloseşte deloc foc la prepararea acestor mâncăruri. Singurele metode gastro-tehnice permise sunt: umezirea, extragerea sucurilor, germinarea, uscarea și deshidratarea sau măcinarea. Adepţii acestui stil de viaţă nu mănâncă lactate, brânzeturi şi carne de orice tip.

Susținătorii dietei raw afirmă că obezitatea și bolile cardio-vasculare sunt datorate în cea mai mare parte alimentelor procesate și pasteurizate, hranei animale și aditivilor chimici.

 

Adauga un comentariu

*